doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dit ingrediënt belooft hét wondermiddel voor je droge huid te zijn

Het najaar is officieel begonnen, wat een aanslag op je huid kan zijn.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
wonder ingrediënt

Het najaar is officieel begonnen, wat betekent dat het herfstweer eraan zit te komen. Maar wist je dat dit een aanslag op je huid kan zijn? Denk aan een trekkerig gevoel, schilfertjes of jeuk. Hoe je dit kunt voorkomen? Lees snel verder om erachter te komen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Factoren droge huid

Een droge huid komt bij veel mensen voor. Wist je dat interne én externe factoren hier invloed op kunnen hebben? Denk aan zonlicht, intense hitte en kou, maar ook hete douches, roken en hormonen kunnen je huid negatief beïnvloeden. Afhankelijk van de ernst van de droogte, kan je huid rood zijn, erg trekkerig en ruw aanvoelen en gaan jeuken en schilferen. Een droge huid wordt vaak veroorzaakt door te weinig hydratatie en een verminderde barrièrefunctie.

Het gevolg? Onvoldoende lipiden, terwijl deze essentieel zijn voor een stabiele barrièrefunctie die je huid tegen vochtverlies beschermt. En een tekort aan Urea en NMF's (Natural Moisturizing Factors), die het vocht binden in de huid. Enne, als je besluit hier niets aan te doen, dan heb je ook nog eens kans op vroegtijdige huidveroudering.

Onderzoek

Het is dus van belang om je droge huid goed te verzorgen. Niet alleen fijn om van de klachten af te zijn, je huidbarrière zal je ook dankbaar zijn. Maar welk ingrediënt helpt je hierbij?

Uit een uitgebreid onderzoek, uitgevoerd door dermatologen, is gebleken dat het ingrediënt Urea het meest effectief is als het aankomt op de bestrijding van de (extreem) droge huid. Het bestandsdeel verbetert de hydratatie én herstelt de elasticiteit van je huid.

Hoofdingrediënt

Weterschappers van Eucerin ontwikkelden een productlijn speciaal voor de (extreem) droge huid. Deze producten bevatten allemaal het ingrediënt Urea. De lijn biedt zowel een effectieve oplossing als verlichting van een droge tot extreem droge huid.

"Urea is het hoofdingrediënt van de UreaRepair PLUS Lijn", zegt Dr. Filbry van Eucerin. Deze formule vult zowel lipiden (dankzij het ingrediënt Ceramide) als vocht aan, verbetert de hydratatie, vermindert een jeukerig en trekkerig gevoel, ruwheid en schilfering, en biedt directe verlichting, tot wel 48 uur lang.

En door de toevoeging van Gluco-glycerol (helpt de huid hydrateren en de barrièrefunctie verbeteren) en Natural Moisturizing Factors (NMF's) wordt de werking van Urea nog eens versterkt. De UreaRepair PLUS crèmes en lotions zijn dan ook effectiever dan een product dat enkel en alleen Urea bevat. Want je wilt niet alleen onmiddellijke verlichting, maar een langdurige oplossing voor je probleem, nietwaar?

Speciale lijn

Van een bodycrème en waslotion tot aan een handcrème en voetcrème. Voor elk deel van je lijf wat wils. Alle producten van UreaRepair PLUS bevatten bovendien verschillende concentraties ureum: 5%, 10% en 30%. De concentratie die je nodig hebt? Dat hangt af van hoe droog je huid is: hoe droger, hoe hoger de concentratie.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Je kunt de producten als dagelijkse verzorging gebruiken of als aanvulling op een dermatologische behandeling. Het is klinisch bewezen dat de UreaRepair PLUS lijn geschikt is voor de rijpere huid en voor mensen met huidaandoeningen als psoriasis, Keratosis Pilaris en voor mensen met een diabetische huid.

Dé expert

Wist je dat Eucerin dé expert is, met meer dan 25 jaar ervaring, op het gebied van huidverzorgingsproducten met Urea? Alle producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de (online) apotheek en de Eucerin shop. Daar kun je ook terecht voor adviezen over welk Eucerin UreaRepair Plus product het meest geschikt is voor jouw droge huid.

Alle producten zijn dermatologisch en klinisch getest en werken effectief in het verzachten van droge-huidklachten.

Tips

Blijf niet langer rondlopen met een (extreem) droge huid en probeer de UreaRepair Plus lijn eens uit, zodat je helemaal klaar voor het najaar bent. Daarnaast hebben de experts van Eucerin ook nog een aantal tips, die ervoor kunnen zorgen dat je huid minder snel uitdroogt:

  • Omdat UV-straling vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt en de huid hierdoor uitdroogt, is het aan te raden effectieve bescherming tegen de zon te gebruiken.
  • Vermijd verwarmde ruimtes met een lage vochtigheid tijdens de winter.
  • Gebruik geen agressieve producten op een droge of extreem droge huid. Kies altijd voor zachte reinigingsmiddelen die zijn ontwikkeld om de lipidenbalans van je huid te behouden.
  • Wanneer je een droge of zeer droge huid hebt, neem dan per dag niet langer dan 10 minuten een douche of een bad. Dit helpt om te voorkomen dat je huid uitdroogt.
  • Wanneer je een bad of douche neemt, probeer dan te voorkomen dat het water te warm is, want dit kan ervoor zorgen dat je huid nog droger wordt.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');