Welk type thuiswerker ben jij?

Ben jij een workaholic, dromer, kluizenaar of sociale vlinder?

Lees ook

Sinds het coronavirus werken veel mensen (verplicht) vanuit huis. Enne, door de aangescherpte maatregelen blijft dit waarschijnlijk ook nog wel een tijdje. Maar welk type thuiswerker ben jij?

Onderzoek

Hoewel sommigen hun draai helemaal gevonden hebben in het thuiswerken, kunnen anderen niet wachten om terug naar kantoor te gaan. Uit onderzoek, uitgevoerd door recruitmentbureau Robert Walters, blijkt dat 82 procent van de professionals het de afgelopen weken prettig vond om thuis te werken. Zo geeft 44 procent van de thuiswerkers ook aan productiever te zijn sinds zij vanuit huis werken. Maar wist je dat er vier verschillende types thuiswerkers volgens het recruitmentbureau zijn? Benieuwd welke jij bent? Lees dan snel verder.


Types

1. De workaholic:
Je wil per se elke dag minimaal acht uur echt productief zijn, wat in de praktijk vaak neerkomt op extra uren werken. Voor de workaholic speelt werk een absolute hoofdrol, waar alle andere activiteiten omheen gepland moeten worden. Dit kan ten koste gaan van je slaap, tijd voor je gezin of sociale contacten. Misschien was je altijd al een beetje een workaholic, of heb je in deze periode het gevoel dat je je extra moet bewijzen. Bijvoorbeeld als het niet goed gaat met je organisatie, of als je manager een wantrouwende houding heeft ten aanzien van thuiswerken. Jouw grootste valkuil is dat je te veel hooi op je vork neemt, wat op lange termijn kan leiden tot een burn-out.

2. De dromer:
Je bent gemakkelijk afgeleid door alles om je heen – een appje van een vriend, de vaatwasser die klaar is om uitgeruimd te worden, of de buurman die de hond uitlaat. Dromers zitten constant in een cyclus van niet gefocust zijn en zich weer herpakken. Naast de productiviteit kan ook de kwaliteit van je werk hieronder leiden, omdat je niet echt gefocust bent op wat je doet of in tijdnood komt.

3. De kluizenaar:
Je voelt je extreem comfortabel in de thuissetting. Je laptop is op dit moment je beste vriend en van small talk met collega’s zie je het nut niet zo in. Dagenlang thuisblijven, met email als belangrijkste communicatiemiddel, kan ertoe leiden dat je jezelf steeds meer terugtrekt en je dagritme kwijtraakt.

4. De sociale vlinder:
Je vindt dit een lastige periode en kan niet wachten om weer naar kantoor te gaan. Contact met collega’s zijn voor jou een belangrijk onderdeel van je leven, en je mist het om bij de kletsen bij de koffieautomaat.

Bron: Robert Walters | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook