Met deze ingrediënten maak je je eigen droogshampoo

Is het wondermiddel op? No worries! Je kunt het namelijk heel makkelijk zelf maken.

Lees ook

Of je nu je wasbeurt nog een extra dagje wil uitstellen of omdat je graag wat extra volume wil hebben: droogshampoo is je beste vriend. Is het wondermiddel op? No worries! Je kunt het namelijk heel makkelijk zelf maken.

1. Zout en maïsmeel

Om je haar minder vet te doen lijken, heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je krijgt de boel natuurlijk niet in een handige flacon, maar het effect is hetzelfde. Neem voor dit experiment een half kopje maïsmeel en voeg hier een eetlepel zout aan toe. Roer goed door en giet het mengsel in een leeg kruidenpotje. Vervolgens strooi je het mengsel door je haar en voilà: je haar oogt een stuk minder vet

2. Maïzena of babypoeder

Heb je geen maïsmeel en zout in huis of ga je liever voor de makkelijke weg? Gebruik dan als alternatief voor droogshampoo eens wat maïzena of babypoeder. Door dit over je haar te strooien zal het vet zich ook uit je kapsel onttrekken – zonder dat je eerst producten met elkaar hoeft te mengen.

3. Bakpoeder en gemalen havermout

Deze variant kun je het beste bewaren. Dus, wil je een droogshampoo die je meerdere malen kunt gebruiken? Meng dan eens een kopje bakpoeder met een kopje gemalen havermout. Giet dit in een afgesloten potje, zodat je het mengsel vaker over je haar kunt strooien.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Teymi Townsend

Laatste nieuws

Zie ook