Welk dekbed past bij jou?

Het uitzoeken van een nieuw dekbed is behoorlijk persoonlijk.
Welk dekbed past bij jou?

Het uitzoeken van een nieuw dekbed is behoorlijk persoonlijk. Zowel qua afmetingen als materiaal moet deze namelijk perfect bij jou passen, anders zal je er niet lekker onder slapen. Maar waar moet je dan precies op letten, en hoe weet je of je jouw ideale dekbed gevonden hebt?

Het formaat doet er toe

Als het om dekbedden gaat, is het formaat een goed eerste criterium om naar te kijken. Het uitgangspunt van je zoektocht. Welk formaat je nodig hebt hangt namelijk grotendeels af van het formaat van je bed. Slaap je in je eentje, op een 1-persoons bed? Dan kies je een dekbed dat ook voor één persoon geschikt is. Let daarbij extra op als je bijvoorbeeld een extra lang of breed bed hebt. Je wilt wel dat je dekbed iets groter is dan je bed zelf, anders kun je er niet lekker comfortabel onder liggen.

Lastiger wordt het als je met zijn tweetjes in een bed ligt. Het aantal mogelijkheden dat je dan hebt qua formaat dekbed wordt namelijk direct een stuk groter. Houd je ervan om beiden een eigen dekbed te hebben? Dan is het makkelijk, en kies je voor twee 1-persoons dekbedden. Lig je liever dicht tegen elkaar aan? Dan kies je voor een 2-persoons dekbed. Ook hier let je natuurlijk weer op het formaat van je bed, je wilt dat je dekbed iets groter is dan je bed. Slaap je in twee losse bedden die tegen elkaar aan staan, of heb je een erg breed bed? Dan is een lits-jumeaux dekbed waarschijnlijk de beste keuze. Deze is wat breder, en geeft je genoeg ruimte.

Kies voor de juiste vulling

Naast het juiste formaat, is ook de vulling van je dekbed van belang. Heb je het bijvoorbeeld altijd warm, dan heb je een minder zware en minder sterk isolerende vulling nodig dan wanneer je het altijd koud hebt. Verschillen je partner en jij hier sterk in, dan is het vaak het beste om voor twee aparte dekbedden te kiezen. Niemand wordt er tenslotte blij van om last te hebben van de ijskoude voeten van een partner, of om zelf te liggen zweten doordat het dekbed waar je onder ligt eigenlijk veel te warm is voor jouw lichaam.

Wil je een dekbed dat een langere tijd mee kan? Kies dan voor een exemplaar van goede kwaliteit. Bij goedkope dekbedden is het risico groot dat de vulling binnen korte tijd allemaal in één kant geklonterd zit. Niet prettig. Kies liever voor een exemplaar waarbij dit wordt voorkomen, zodat je veel langer plezier kunt hebben van je dekbed.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f96ecc2c497a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });