Dít zijn de Londense hotspots van it-girls

Ga jij naar Londen dit weekend? Wij hebben 6 hotspots voor jou geselecteerd!

Vorig jaar was Shoreditch nog de tofste wijk onder de it-girls in Londen, maar de incrowd verplaatst zich nu langzaamaan naar Brixton en Peckham. En Soho en Notting Hill blijven natuurlijk altijd booming. Anyway, dit zijn de nieuwste modische hang-outs van de Britse hoofdstad. Gaat dat zien.

Lounge Bohemia


Net als de modemensen drink je hier een cocktail voordat je gaat eten bij Lyle’s. De bar doet denken aan een huiskamer uit de jaren 60 – helemaal à la Don en Betty Draper uit Mad men. De barmannen noemen zich ‘mixologists’ en dat begrijp je bij het zien van de ingenieuze drankjes. Je betreedt de verscholen lounge via een geheime deur in Great Eastern Street. Een ervaring.
loungebohemia.com

Andina


Als je een beetje een foodie bent, is het je niet ontgaan dat de Peruaanse keuken ‘aan’ is. In Nederland hebben enkele restaurants de trend opgepikt, maar in een wereldstad als London is-ie natuurlijk allang doorgebroken. Restaurant Andina is een favoriet onder locals. Je deelt hier gerechten zoals picarones (hartige donuts) en ceviche. Elk gerecht is fris, beeldig en heerlijk healthy.
andinalondon.com 

Ace Hotel


Een bekend adres, maar het blijft een lieveling.
 Voor koffie heb je bar Bulldog, voor een brunch/lunch brasserie Hoi Polloi en voor feestjes (op vrijdagavond) heb je de lobby. En dan hebben we nog niets gezegd over de slaapmogelijkheden.
acehotel.com/london

Lyle’s


Restaurant Lyle’s is verrassend easy going voor een tent met een Michelinster. Chef James Low is verantwoordelijk voor het menu met Britse en Scandinavische invloeden, en het interieur is fris, wit en strak. Lyle’s zit in een van de leukste straten van Shoreditch, de tofste wijk van London. Ook leuk voor de lunch dus.
lyleslondon.com

Mr. Chow


Als Kate Moss, Cara Delevingne en Kendall Jenner graag geziene gasten zijn, dan doe je iets goed. Toen het restaurant in 1968 haar deuren opende, lepelden The Beatles en Mick Jagger hier ook al de beroemde noodles naar binnen. Op dus naar Mr. Chow.
mrchow.com

Sketch


Behalve de beroemde roze ruimte met poederige fluwelen banken, zachtroze muren en zalmkleurig licht, kun je bij Sketch ook terecht in deze romantische kamer. Een goeie plek om te dineren of te lunchen tussen twee shows door. Tip: de allerlekkerste afternoon tea met (roze) champagne.
sketch.london

Lees ook: De fashion wishlist van: Hoofdredacteur Annelies

Productie en tekst: Gina Pesulima en Yeliz Çiçek

Laatste nieuws