Dit doe je maar liefst 10.000 keer in je leven

Nee, het is niet je haren kammen.

Dit doe je maar liefst 10.000 keer in je leven
Het is vandaag 11 oktober, Internationale Dag van het Meisje. Bovendien lanceert Marie Claire morgen het fashionable Green Issue, een volledig nummer gewijd aan duurzaam leven. Dus zelfs al is ieder moment geschikt om persoonlijke hygiëne onder de aandacht te brengen, een mooiere timing als vandaag kunnen we niet bedenken. 
 

Wist je bijvoorbeeld dat je maar liefst gemiddeld 10.000 keer in je leven een tampon, maandverband of inlegkruisje gebruikt? Maar wát is het eigenlijk dat je maandelijks in of dichtbij het meest absorberende deel van je lichaam stopt? De Nederlandse Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly zijn de oprichters van het biologisch merk Yoni Care en zij vinden dat je het recht hebt om dat te weten.
 
Geen geheimen

Na een afwijkende PAP-uitslag werd Mariah geadviseerd om bio-katoenen tampons en maandverband te gaan gebruiken om verdere irritatie uit de weg te gaan. Dit was de eerste keer dat ze stilstond bij de producten die ze elke maand gebruikte. Samen met Wendelien ging ze op zoek naar de samenstelling van die producten en het viel hen op dat op er geen lijst van ingrediënten te vinden was.
 
Hoe kan dit voor zulke intieme producten, horen we je denken? Dit kan omdat er geen regels op EU-niveau zijn over wat er wel of niet vermeld moet worden op productverpakkingen. Anders dan andere merken geeft Yoni Care daarom alle ingrediënten bloot op het doosje. Zij kiezen bewust voor biologisch en afbreekbaar katoen. Geen plastic, geen parfum, geen geheimen. En dat is beter voor je lijf én voor het milieu. 
 
De strakke, moderne verpakking van Yoni Care.
  De twee vrouwen willen het taboe rondom menstruatie doorbreken door er open en bloedserieus over te praten. Dat deed co-founder Mariah Mansvelt Beck al in 2013 op de TED conference in Amsterdam. Bekijk de video hier:     Meer weten? Lees er hier alles over.

Lees ook: Vrouw waarschuwt voor dit onbekende symptoom van borstkanker

Beeld: Yoni