Zien: Deze muzikant gaat samenwerking aan met & Other Stories

Tijd voor een fashion update!

Zien: Deze muzikant gaat samenwerking aan met & Other Stories

Er gebeurt veel in modeland, heel veel. Met Marie Claire zit je bovenop de trends. Hier de fashion update van de week. 

Kim’s Stories 

De kleding van & Other Stories wordt ontworpen in Stockholm, Parijs en sinds kort ook in L.A. Met de opening van het nieuwe atelier is ook kunstenaar en muzikant Kim Gordon – van noiseband Sonic Youth – ingelijfd in het team. Ze ontwierp arty zeefdrukprints voor een serie limited edition T-shirts, hoodies en sjaals van organic materialen. 

Petje op!

De Baret is terug van weggeweest. In de nieuwe collectie van Christian Dior staat de baret in de limelight. Modemenschen en influencers liepen tijdens de fashion weeks en masse met het cultitem weg. De baret is het modeaccessoire van deze herfst/winter, wij krijgen spontaan zin in dit najaar. 

Street art meets fashion

De Franse kunstenares Camille Walala staat bekend om haar funky geometrische straatkunst, onder andere te zien in haar woonplaats Londen. Voor Made by Sarenza ontwierp ze twee prints, die terugkomen op pumps, sneakers, enkellaarsjes, en Chelsea-boots. Walala: Deze samenwerking geeft me de kans om straatkunst toe te passen in de mode. Resultaat zijn stylish en comfortabele schoenen met een knipoog. Vanaf 4 oktober exclusief bij mbsxwalala.com

Stijl en status

Kant is al sinds de zestiende eeuw een teken van luxe en status. In dat kader presenteert Het Fashion Museum in het Britse Bath de tentoonstelling Lace in fashion. Te zien zijn vijftig historische en hedendaagse designerlooks van onder andere Balmain, Balenciaga, Burberry en Alexander McQueen. Leuk: je kunt er ook je eigen kantpatroon ontwerpen. Te zien tot 1 januari 2018.

Lees ook: Zo vaak moet jej je jeans dus eigenlijk wassen

Productie en styling: Im Fong Liu | Fotografie: Peter Wesh