Zo vaak moet je je jeans dus eigenlijk wassen

En dat is vaker dan je denkt...

Het kledingstuk waar we allemaal zowat in wonen. De jeans is vaak het meest geliefde stuk uit onze kledingkast en daarom willen we ons favoriete paar ook graag bijna elke dag aan. Het een paar weken niet wassen van je denim sluipt er dan ook makkelijk in. Maar dat is dan ook de regel onder jeans fanatics; jeans wassen is een no go, of toch niet?

Wassen
Tijd voor wat opheldering. Therese Rawsthorne, creatief directeur bij General Pants vertelt hoe vaak we nou écht onze jeans moeten wassen. “Het hangt af van hoe je wilt dat je broek eruit gaat zien”, zegt Therese. “Wassen en dragen veranderen beide de look van de jeans.”

Boyfriend jeans
Therese Rawsthorne raadt aan om mom jeans en boyfriend jeans iets vaker te wassen, na één à twee keer dragen. Hierdoor worden ze zachter en krijgt de jeans een authentiekere uitstraling. Als je een denim hebt met een mooie diepblauwe kleur, is het verstandiger om je jeans pas na drie of vier draagbeurten de was in te doen. Zorg wel dat je ‘m in koud water wast, want dat tast de kleur het minste aan.

Lees ook: Dit zijn de vijf beste primers

Bron: General Pants | Beeld: Jesse Laitinen

Laatste nieuws