Met deze 5 tips blijf je productief tijdens het thuiswerken

Thuiswerken is en blijft nog steeds de norm. Met deze vijf tips blijf je on track.

Tijdens de persconferentie van Rutte gisteravond, werd duidelijk dat thuiswerken nog altijd de norm is. Kantoren worden gecontroleerd, waardoor veel mensen weer verplicht thuis komen te zitten. Maar hoe zorg je ervoor dat de muren niet op je afkomen en je je concentratie erbij houdt? We zetten een paar tips voor je op een rij.

1. Doe alsof je wél naar je werk gaat 

Dit houdt dus in dat je je wekker gewoon op het tijdstip zet wanneer je er anders ook uit zou moeten. Oké, vijf minuten langer blijven liggen mag. But that's it! Zorg ervoor dat je gedoucht bent en dat je – net als normale werkdagen – je ontbijt op hebt, voordat je aan het werk gaat.

2. Kleed je zoals je je ook zou kleden naar werk

Hoewel het natuurlijk nogal aantrekkelijk is om in je pyjama te blijven de hele dag, ben je toch echt een stuk productiever wanneer je je gewoon kleedt zoals je anders ook zou doen. Wilde je eigenlijk dat ene jurkje aan naar het kantoor? Dan trek je dat nu ook aan!

3. Blijf bij je bed vandaan

Hoe aantrekkelijk je bed ook is wanneer je vanuit huis werkt – hoe makkelijk is het om lekker in bed te blijven liggen met je laptop op schoot? Je kunt het beste zover mogelijk van je bed vandaan werken. Wanneer je op bed aan het werk gaat, kom je al gauw in de verkeerde houding en modus, namelijk de chill-modus. Avoid this!

4. Neem genoeg pauzes

Wanneer je thuis werkt, zonder collega's om je heen, is het nogal makkelijk om een korte pauze te vergeten. En dat, terwijl dit een van de belangrijkste dingen is tijdens werk. Pauzes zorgen er namelijk voor dat je een stuk productiever aan het werk gaat. En daarbij een beetje frisse lucht ook niet verkeerd.

5. Eet op normale ‘office’ tijden 

Ben je het gewend om rond twaalf uur te eten met je collega's? Wijk hier dan nu niet van af. Hoe aantrekkelijk het ook is steeds weer op te staan en in de kast te kijken naar snacks en ander eten; niet doen! Zorg voor een fatsoenlijke lunch, op een fatsoenlijk tijdstip. Wanneer je te veel snacks neemt, zul je zien dat je een stuk trager werkt.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws