Zien: Deze 5 apps zijn echt life changing

De redactie test!

Zin om jezelf én je leven een upgrade te geven? Dat kan heel simpel met enkele apps. Die helpen je om je te ontspannen, om fitter te worden, of – ja, echt – om in therapie te gaan. De redactie testte vijf van de populairste health apps. 

1/ In-Balanz
In-Balanz iseen therapie-app die je helpt bij acute paniek. Dit doet-ie door een ademhalingsoefening te geven. Je hoeft alleen maar op de ‘paniekhendel’ te duwen en een rustgevende stem loodst je door je stressaanval heen. Voor €6,99 extra kun je een complete therapiesessie van tachtig dagen met zeven oefeningen kopen. Dat zou je van allerlei klachten zoals vliegangst, faalangst, onrust, straatvrees en hyperventilatie af moeten helpen.

Werkt het? De ademhalingsoefening onder de ‘paniekhendel’ heeft absoluut een rustgevende werking (zeker vlak voor een tandartsbezoekje!) Voor serieuzere zaken voelt het een beetje onpersoonlijk om via een app in therapie te gaan. Maar daarvoor is-ie ook niet echt bedoeld. In-Balanz gebruik je vooral als je je ademhaling.

2/ Life
Life houdt je cyclus bij: je menstruatie, ovulatie en je vruchtbaarheid, op de korte en lange termijn. Er zit een speciale vruchtbaarheidscalculator op en je kunt ook je stemmingen en klachten bijhouden tijdens je menstruatie. In de premium-versie voor €4,49 kun je verder je temperatuur toevoegen en wekker instellen, zodat je je pil op tijd inneemt. Ook kun je jezelf reminders laten sturen voor zelfonderzoek aan je borsten of wanneer je een herhaalrecept voor je anti-conceptie moet halen.

Werkt het? Zeker, Life is een heel handige app als je zwanger wilt worden (of juist niet!) en voor diegenen onder ons die hun pil nogal eens vergeten. Fijn extraatje is dat je precies kunt bijhouden wanneer je ook alweer hoofdpijn had óf een emo-bui, en dan is het best een opluchting om te ontdekken dat dit gewoon je hormonen zijn die even met je aan de haal zijn gegaan.

3/ Giant Mind
De app leert je mediteren in twaalf simpele stappen. Je volgt eerst het basisprogramma waarin je twaalf dagen lang vijftien minuten begeleid wordt tijdens het mediteren. Daarna kun je ook nog de 30 dagen-challenge aangaan om van meditatie een dagelijkse gewoonte te maken. Bedoeld voor iedereen die meer energie wil krijgen en minder stress wil hebben.

Werkt het? Als je nog niet zo veel ervaring hebt met mediteren is 1 Giant Mind een van de beste apps om het onder de knie te krijgen. De uitleg is duidelijk en reikt je in twaalf stappen verschillende technieken aan. Ook kun je zelf een dagboekje bijhouden met daarin je vorderingen. Wel heeft de zalvende stem een hoog Bob Ross-gehalte. Als je er niet echt voor openstaat, zou je ook zomaar eens in slaap kunnen vallen.

4/ ISpending
Je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse uitgaven kun je heel simpel in kaart brengen met deze app. Voer eerst je inkomen in en voeg daarna iedere uitgave toe, zo krijg je een perfect overzicht van je financiële plaatje. Ook kun de financiële overzichten via de mail naar jezelf sturen.

Werkt het? Werken doet het zeker, want je krijgt ineens een heel duidelijk overzicht van wat je allemaal uitgeeft (of liever gezegd: van het gat in je hand). En dan is het best shocking om te merken hoe vaak je even een hapje, drankje of snack haalt bij AH to Go of dure sushi bestelt in plaats van dat je gaat koken. Om het nog maar niet te hebben over alle aankopen in de Bijenkorf- webshop. Maar al met al ga je wel bewuster geld uitgeven. Deze app is dus absoluut een aanrader als je zuiniger wilt leven.

5/ Lady Plans
Lady Plans is een digitale planner die jou niet alleen helpt je eigen leven te organiseren, maar ook dat van de mensen om je heen. Je kunt de afspraken van jezelf, manlief en de kids bijhouden, allerlei soorten checklists maken en de app helpt je ook met complete planningen voor een babyshower, verhuizing of je bruiloft.

Werkt het? Ja, Lady Plans is de ideale manier om je leven écht goed te organiseren. En door alle leuke plaatjes en het stijlvolle design voelt het als middelbare school all over again, toen je lekker je schoolagenda mocht volplakken! Heerlijk ook voor je innerlijke neuroot die overal checklists van wil maken, zoals wat je allemaal meeneemt in je handbagage met vakantie, wat je al hebt schoongemaakt in huis of onze favoriet: welke nieuwe kledingstukken je echt nodig hebt.

Lees ook: 5 dingen die je nooit moet zeggen tegen singles 

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws