Ai! Dit effect heeft het herfstweer op je huid

Een seizoensovergang kan niet alleen een negatief effect hebben op je humeur maar ook op de gezondheid van je huid.

Lees ook

Het is weer eerder donker, de temperaturen dalen en de meeste dagen is er 96% kans op regen. Een seizoensovergang kan niet alleen een negatief effect hebben op je humeur maar ook op de gezondheid van je huid.

Droge lucht

Als je je paraplu voor de zoveelste keer tevoorschijn haalt, is het moeilijk te bevatten dat de lucht in de herfst droger is dan in de zomer. De constante afwisseling van droge lucht, koude wind en de centrale verwarming eist zijn tol. Hier zijn alle manieren waarop je huid wordt beïnvloed, en hoe je het kunt oplossen.


Doffe huid

Als je begint te lijken op het weer – met andere woorden, dof en grijs – is er iets mis. Dit komt door de opbouw van dode huidcellen. Scrub je huid een keer per week of meer als je een droge huid hebt. Ga opzoek naar producten die AHA's en BHA's bevatten. Dit zijn chemische exfolianten die helpen om van die doffe laag af te komen.

Roodheid

Stop niet met het aanbrengen van zonnebrand. SPF beschermt je huid tegen de wind en de kou. Plus, als je aan het scrubben bent, moet je dagelijks SPF aanbrengen omdat het de UV-gevoeligheid verhoogt. Als je huid geïrriteerd aanvoelt, zorg er dan voor dat je een vochtinbrengende crème gebruikt die geschikt is voor de gevoelige huid.

Droge huid

Als je huid na het reinigen 'strak' aanvoelt, is het waarschijnlijk uitgedroogd. Hierdoor worden lijntjes sneller zichtbaar, vooral op je wangen en voorhoofd. Als je de hydratatie niet aanpakt, kunnen deze fijne lijntjes na verloop van tijd permanent worden. Zorg dat je je huid goed hydrateert door het aanbrengen van een voedende crème en het drinken van genoeg water.

Vergeet niet dat dat ook belangrijk is om je huid van binnenuit te hydrateren. Doe vitamine C, zoals een schijfje citroen, in je water. Dit zal je lichaam helpen om het water effectiever te absorberen.

Bron: Grazia UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook