5 dingen die je nooit moet zeggen tegen singles

Deze is voor alle singles!

Het is vast goed bedoeld, die ongevraagde adviezen voor je single friends. Of ze ook echt wat aan die raad hebben is een tweede. Als je vrijgezel bent, zul je deze vijf non-adviezen zeker herkennen:

1/ Je zoekt niet op de juiste plekken
Een ‘juiste plek’ bestaat niet. De liefde van je leven kun je letterlijk overal tegen het lijf lopen. Het belangrijkste is dat je je openstelt voor een ander. Als je jezelf bent en goed in je vel zit, ontstaat er vanzelf een magisch moment met die prins of prinses op het witte paard – en dat kan ook gewoon in de supermarkt gebeuren.

2/ Wacht vooral niet te lang
Er wordt gezegd dat naarmate je leeftijd vordert het vinden van een partner moeilijker wordt. Wrong: het vinden van een liefde heeft niks met leeftijd of tijd te maken, die ontmoet je gewoon. Of je nou dertig of zestig bent, je hebt evenveel kans op liefde.

3/ Jouw tijd komt nog wel
Dat hoopt elke single in ieder geval wel en dat is natuurlijk ook het geval. En zo niet, single zijn is ook niet verkeerd. Die Ben & Jerry’s kun je tenminste helemaal voor jezelf houden.

4/ Geniet ervan, ik wou dat ik nog single was
Hoe lief en goedbedoeld dit advies ook is, op het moment van single zijn wil je dit gewoon niet horen. Bovendien kun je zo’n advies ook van een andere kant bekijken; het kan een signaal zijn dat de ander niet blij is met zijn of haar relatie.

5/ Je moet gewoon niet zo kieskeurig zijn
De liefde van je leven kom je niet zomaar tegen en dat komt vooral doordat iemand ook echt bij je moet passen. Dat is nogal wat. Om een maatje voor het leven te vinden is het dus een vereiste dat je kieskeurig bent. (Pas wel op dat je daarin niet doorslaat.)

En voor alle lieve mensen die graag adviezen geven aan singles, don’t do it. Of nou ja, niet al te vaak dan. 

Lees ook: Hier zijn mensen het meest bang voor tijdens de seks

Bron: ELLE be | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws