Hoofdredacteur Annelies blikt terug op de modeweken

Hoe Marie Claire's editor-in-chief Annelies de modeweken heeft ervaren? Dat lees je hier!

Lees ook

De meest spannende weken van het jaar als hoofdredacteur van een modeblad? Dat moeten ongetwijfeld de internationale modeweken zijn en dat is voor hoofdredacteur Annelies Pijper niet anders. Zoals elk seizoen werden we ook deze keer geïnspireerd door nieuwe SS18-collecties. Nieuwe designers maakten hun catwalkdebuut – hello Matthew Adams Dolan –, fotografen zorgen voor het perfecte shot van new faces op de catwalk en influencers vloggen hun hand eraf op de front row. Niets is te gek in de modewereld en that’s why we love it.

What else?
Er waren weer ontelbare memorabele momenten. Een van onze favorieten was zonder twijfel Valentino Garavani die een staande ovatie gaf aan creative director Pierpaolo Piccioli. De Italiaan zette na het vertrek van ex-collega Maria Grazia Chiuri weer een prachtige collectie neer en dat zag Garavani ook. Maar ook een niet te vergeten moment tijdens de modeweken: Donatella stuurde Gianni’s Girls – waaronder Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford en Helena Christensen – de catwalk op in gouden niemendalletjes en dat kon het publiek wel waarderen. Het internet ontplofte zowaar. Een mooi eerbetoon aan broer Gianny Versace, die in 1997 het leven liet. 

Samen met Cara Schiffelers, Fashion Director van Marie Claire, trotseerde onze hoofdredacteur de gezellige streetstyle chaos bij de ingang van shows, sipte ze champagne op afterparty’s en bezocht ze shows, expo’s, showrooms. Dat het meer dan gezellig was, kon je volgen op het Instagram-account van Marie Claire. 

Omdat de afgelopen modeweken weer waanzinnig waren, blikt hoofdredacteur Annelies graag nog even terug:

1/ De meeste ambiance tijdens de show?
“Dolce & Gabbana was echt een feestje! Maar ook de Missoni-show was een must-see. Angela Missoni staat 20 jaar aan het roer en dat werd gevierd. Een te mooie catwalk met de welbekende Missoni-strepen en reusachtige doeken boven ons hoofd. Goddelijk zomerweer in Milaan maakte de sfeer onvergetelijk.”

Bella moda bij de Missoni SS18-show.

2/ De meest indrukwekkende front row?
“Eigenlijk ook Dolce & Gabbana. Alle grote namen, veel jonge influencers, celebrity’s etc. Dat was echt leuk om te zien!”

3/ De coolste streetstyle verzameling?
“In alle steden tijdens de modeweken was het wel koppen draaien. Waar het echt opviel was bij de show van Missoni. Het was aan het eind van de dag, het was geweldig weer en iedereen had echt z’n best gedaan.”

De leukste streetstyleparade voor de show van Missoni.

 
4/ De mooiste collectie?
“Max Mara vond ik geweldig. Ik wilde alles bijna het liefst per direct aantrekken. Evenals de collectie van Dries van Noten. Vrolijk, vrouwelijk en prachtige tailoring. Marni met de bloemencorso-collectie en Prada’s prettiest prints scoorden ook heel hoog. En een heel modern classy collectie bij Tod’s.”

Bloemige maatpakken bij Max Mara.

 
5/ De mooiste casting?
“De Nederlandse ontwerper Winonah de Jong koos voor nieuwe gezichten in modellenland. Prachtige meiden die een subtiele make-up kregen wisten de collectie echt te verkopen. De casting was echt perfect afgestemd, dat zag je.”

Modellen bij de SS18-collectie presentatie van WINONAH.

 
6/ De leukste afterparty?
“Op de Dsquared2-party hing echt een leuke sfeer. Ik denk dat het ook met hun modemissie te maken had. Overal werd de quote ‘Be cool be nice not just once, not just twice, with everything you do or say. Kindness takes you all the way, because kindness is always in style’ geprojecteerd, zowel op de muren als op de T-shirts van de ontwerpers Dean en Dan Caten.”

Dean en Dan van Dsquared2 met Annelies en Cara.


7/ De meest aanstekelijke beats op de catwalk?
“Wederom bij Dolce & Gabbana, ik lijk wel fan!

8/ De mooiste locatie?
“O, de spiegeltent van Dior! Wist je dat er 80 mensen 20 dagen lang maar liefst 80.000 spiegels aan de wand hebben geplakt. Het resultaat was prachtig. En Marni bouwde als entree een tijdelijke rozentuin waar we een goddelijke Italiaanse ontvangst kregen. Loved it! De winnaar is echter Chanel in het Grand Palais. Ze hebben maar liefst 2 maanden gedaan over de opbouw. Een rotsenwand met echte waterval, fantastisch!”

De spiegeltent van Dior in Parijs.

 

De schitterende locatie van Chanel in Parijs.

 

 
9/ De coolste accessoires?
“De twaalfdelige exclusieve juwelencollectie van Chanel. De nieuwe Gallery Collection-lijn heeft art deco-invloeden met veel goud. Keira Knightley, trouwe ambassadrice van het merk is het gezicht van deze collectie.”

De twaalfdelige Gallery Collection-juwelenlijn van Chanel.

 
10/ Een absolute no-go op de catwalk?
“Te magere modellen en Crocs, ook al zijn ze van Balenciaga.”

Crocs op de Balenciaga SS18-catwalk.

 
11/ De mooiste boodschap die werd verspreid?
“Het live in the moment-gevoel bij het Italiaanse Moncler, de vrolijkheid en de sterke vrouwen bij Prada, de modemissies bij Dsquared2 maar bovenal de diversiteit in modeland wat de keuze van modellen betreft. Je bent mooi zoals je bent, draag mode die jouw persoonlijkheid reflecteert. De vrouw mag zichzelf zijn en haar eigen regels bepalen. Dit omarmen wij!”

Disco fever bij Moncler op de SS18-catwalk.

12/ De grootste verrassing van het seizoen?
“O lastig! Ik vond de openbare catwalk op de Champs-Élysées die georganiseerd werd door L’Oréal echt waanzinnig leuk. Iedereen kon meegenieten van de show. Never done before!

13/ Één item dat je nu al wilt van de SS18-collecties?
“De platte ballerina’s van Christian Louboutin en die mooie suède tas van Jerome Dreyfuss. En o, een pak van Paul Smith en een mooie jurk van Dior voor een party. Ik ben dol op de laatste collectie. Ik kan echt niet maar één item kiezen (lacht).”

Christian Louboutin-ballerina’s uit de nieuwe collectie.


14/ Wat is een must-see voordat het te laat is?
“De tentoonstelling Christian Dior: Couturier du Rève van Dior. Ter ere van het 70-jarige jubileum van Christian Dior is een retrospectief over het modehuis te zien in Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Nog tot en met 7 januari te bezoeken. Gaat het zien, het is absoluut de moeite waard.”

Christian Dior: Couturier du Rève-tentoonstelling in Parijs.

 
15/ Mooiste store?
“De nieuwe flagship store Maison Louis Vuitton Vendôme van Louis Vuitton is zeer impressive. Volledig ontworpen door architect Peter Marino is het een echte eye catcher. In deze straat leerde Louis Vuitton het vakmanschap en opende hij zijn eerste winkel in 1854. In deze nieuwe store met prachtige gevel zal alles van het Franse modehuis te zien zijn. Van couture tot parfums en accessoires.”

Maison Louis Vuitton Vendôme in Parijs.

Lees ook: Mode-iconen van vroeger zijn terug

Laatste nieuws

Zie ook