Zo blijft je lippenstift goed zitten onder je mondkapje

Vijf tips die ervoor zorgen dat je lippenstift op je lippen blijft zitten.

Lees ook

Zit je make-up net on fleek, moet je vervolgens een mondkapje op als je de deur uitstapt. Niet ideaal als je net je felgekleurde lippenstift op hebt gedaan, want voordat je het weet kleurt de binnenkant van je mondkapje helemaal rood. Het resultaat? Een rode kleur rondom je mond én op je wangen. Met deze tips is dat voortaan verleden tijd.

1. Begin met de basis

Een belangrijke eerste stap is de basis. Smeer niet zomaar de eerste de beste lippenstift op en hoop op het beste. Nee, een goed begin is het halve werk. Prep je lippen daarom eerst met een lippenbalsem of primer, om ervoor te zorgen dat je lipstick goed blijft zitten.

2. Gebruik een matte lippenstift of lipliner

Een glossy lippenstift of lipgloss staat natuurlijk prachtig, maar het voelt vaak wat plakkerig aan en verschuift makkelijk. Doe daar een mondkapje over, en je lippenstift zit overal – behalve op je lippen. Ga daarom voor een mat exemplaar. Heb je geen matte lipstick? Gebruik daarom eerst wat lipliner. Vul hiermee je hele lippen in. Dit trucje zorgt ervoor dat je lippenstift beter blijft zitten.

3. Gebruik je vingers


Smeer het kleurtje niet vanuit de tube op je lippen, maar gebruik je vingers. Hierdoor komt er een dunner laagje op je mond, waardoor dit ook minder snel uit zal smeren.

4. Dep het af met een tissue

Als je je lippenstift hebt aangebracht, dep dan voorzichtig je lippen af met een tissue. Hiermee haal je de overtollige lipstick weg en voorkom je dat dit uit gaat smeren over je gezicht. Dit is sowieso een goede tip als je een kleurtje op je lippen draagt, maar vooral als je een mondkapje draagt is dit een must.

5. Vergeet de finishing touch niet

Last but not least: gebruik wat poeder. Houd een tissue voor je lippen en stuif daar wat setting powder overheen. Gebruik bij voorkeur een transparante poeder, om te voorkomen dat de kleur van je lippenstift verandert.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook