Interview: Dit zijn de beautygeheimen van Miranda Kerr

En als het om beauty gaat, blijkt Miranda best avontuurlijk...

Lees ook

Victoria’s Secret-model Miranda Kerr (34) doet een boekje open over vreemde beautybehandelingen, datingmake-up en de kracht van kristallen.

“Als kind had ik al een fascinatie voor kristallen. Mijn grootouders bewaarden een collectie onder een oude wilg in de tuin. Naarmate ik ouder werd, ging ik me meer verdiepen in de helende krachten ervan, en nu heb ik zelf ook een verzameling. Mijn favoriet is rozenkwarts, dat
 bekend staat om zijn krachten
 op het gebied van liefde. Ik heb 
altijd een kleintje in mijn tas.
”

“Als het om beauty gaat,
 ben ik best avontuurlijk. Het 
vreemdste wat ik ooit heb 
geprobeerd is leech therapy.
 Hierbij worden bloedzuigers
 onder je kin geplaatst. 
Het idee is dat het je bloed-
circulatie stimuleert en ze zouden een enzym uitscheiden dat goed voor je is. Je mag de beestjes achteraf houden, dus ze zitten nu thuis in de vijver. Ik doe ook af en toe een therapie waarbij magneten op je lijf worden geplaatst die reageren op het magnetische veld in je lichaam. Heel ontspannend! Meestal word ik na een kwartier wakker en voel ik me alsof ik uren heb geslapen.”

‘Ik word na een kwartier wakker en voel me alsof ik uren heb geslapen’

“Mijn skincare-routine neemt ’s ochtends een kwartier in beslag. Ik spray eerst de Energizing Citrus Mist van Kora Organics op mijn gezicht en breng daarna een oogcrème aan die ik in de koelkast bewaar. De kou laat je ogen minder puffy lijken. Daarna mix ik een olie vol antioxidanten met mijn moisturizer. De laatste stap is een SPF-crème. Bodywise ben ik pas klaar voor de dag als ik mijn lichaam heb geborsteld met de body brush van Aromatherapy Associates. Daarna breng ik mijn bodycrème aan.”

“Ik doe zelf mijn make-up als ik uitga met mijn man of vriendinnen. Ik gebruik wat concealer en zo nodig Living Luminizer
 van RMS Beauty op mijn jukbeenderen. 
Mijn wimpers krul ik met m’n Tweezerman. En op mijn wangen en oogleden gebruik ik zachtroze blush van Charlotte Tilbury. Vroeger was ik niet zo into lipstick en maakte ik alleen mijn ogen op. Great Lash Mascara van Maybelline was het eerste beautyproduct dat ik kocht. Maar nu gebruik ik ook graag Red Carpet Lipstick van Charlotte Tilbury.”

“Beauty is voor mij iets holistisch. Je moet je geest vullen met liefde voor jezelf, en je lichaam de juiste voedingsmiddelen geven. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te koken en gebruik biologische ingrediënten. Mijn specialiteit is slow-roasted chicken met kurkuma. Ik doe vier à vijf keer per week aan pilates en ben dol op mediteren. En als ik een boost nodig heb, doe ik een sapkuur.”

Tekst: Charlotte Clark | Vertaling: Marjolijn Vermeij | Fotografie: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook