Bewezen: zó scoor je een Louis Vuitton-tas voor minder

Met een simpele truc....

Bewezen: zó scoor je een Louis Vuitton-tas voor minder

Druk aan het sparen voor een nieuwe Louis Vuitton-tas? Dan wil je dit zeker weten. De prijs van je arm candy hangt namelijk af van het land waar je je tas koopt, volgens Business of Fashion (BoF). Er bestaat zelfs een simpele truc om erachter te komen hoe de prijzen wereldwijd variëren. 

Verschillen

Op de website van Louis Vuitton vind je de verschillen door enkel op change location te klikken. Je zult dan zien dat hetzelfde item anders wordt geprijsd in verschillende landen. Volgens BoF tel je, met oog op de huidige wisselkoersen, voor een Speedy 30 zo’n $854 neer in Frankrijk. Hoe verder Europa van jou vandaan ligt, des te duurder de tas is. 

Speedy

"In de Verenigde Staten is de prijs van diezelfde tas $970, een stijging van 12 procent. In China kost de Speedy 30 ruim 32 procent meer: zo'n $1138. In Brazilië kost het pareltje $1322. Dat lees je goed, de prijs van de Louis Vuitton Speedy 30 stijgt met 53 procent in Brazilië ten opzichte van Frankrijk. BoF legt uit dat zowel de belastingen als de wisselkoersen een rol spelen. De volgende keer dat je overweegt een designertas te kopen in China of Brazilië, think again…

Lees ook: Video: Beauty Editor Marjolein krijgt een make-over

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images