De iconische outfits van Audrey Hepburn gaan onder de hamer

Audrey-fans opgelet!

Lees ook

Eenvoud is de kracht van alle outfits van de actrice en muze Audrey Hepburn. Hepburn kreeg de eeuwige roem van films als Funny Face en Breakfast at Tiffanys, maar ook haar simpele maar oh zo elegante stijl viel altijd op. Na haar dood – een kwart eeuw geleden – worden haar outfits nog altijd gekopieerd door velen. Maar dat is nu niet meer nodig, een deel van haar to die for garderobe wordt namelijk geveild.

Veiling
In het veilinghuis Christie’s in Londen worden straks duizenden persoonlijke items geveild van de actrice. Onder andere filmscripts, aantekeningen en originele portretten van de Engelse fotograaf Cecil Beaton zullen onder de hamer gaan.

Eenvoud vs couture
We zijn natuurlijk het meest geïnteresseerd in haar beeldbepalende garderobe. De iconische little black dress, trenchcoats, glitterjurkjes en een satijnen Givenchy-couturejurk; het wordt allemaal te koop aangeboden. Het zal een mix worden van prachtig couture tot simpele katoenen jurkjes, precies hoe de stijl van Hepburn was; een combinatie van eenvoudige stukken en designeritems.

Givenchy
Wie in een van haar outfits wil paraderen, moet wel even in de buidel tasten. De richtprijs voor bijvoorbeeld de Givenchy-jurk ligt tussen de 56.000 en 90.000 euro. 

Lees ook: Stella McCartney en Alicia Keys gaan samen de strijd aan tegen borstkanker

Bron: De Morgen | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook