Stella McCartney en Alicia Keys gaan samen de strijd aan tegen borstkanker

Eén team, eén taak!

Lees ook

Stella McCartney staat bekend om het ontwerpen van kleding waarin je je goed voelt en waarover je goed kan voelen. Dat is niet anders bij de nieuwe lingerielijn die McCartney heeft gecreëerd. De opbrengst zal namelijk voor een deel gaan naar het Memorial Sloan Kettering Breast Examination Center (MSKCC). Dit jaar krijgt de ontwerpster hulp bij het aangaan van de strijd tegen borstkanker, namelijk van niemand minder dan Amerikaanse zangeres Alicia keys.

Lingerieset
Als gezicht van de McCartney-campagne draagt Alicia Keys het nieuwe Ophelia Whistling-lingeriesetje. Een limited edition kanten set waarvan de opbrengst gaat naar het MSKCC in Harlem, New York, de woonplaats van Alicia. Hier kunnen vrouwen zich gratis laten testen op borstkanker. Ook zal een deel gaan naar het Linda McCartney Center, een faciliteit in Liverpool voor de behandeling van borstkanker. 

Dierenactivist
Het is zeker niet de eerste keer dat Stella zich hard maakt voor een goed doel. Ze is voorvechter voor dierenrechten, en zet zich in voor het milieu. Afgelopen jaar werd de modeontwerpster tijdens de PETA Fashion Awards nog benoemd tot ‘designer van het jaar’. Onder andere vanwege haar enorme inzet voor dierenwelzijn.

In de video vertellen beide powervouwen hun persoonlijke ervaringen rondom het onderwerp en waarom ze deze campagne zo belangrijk vinden.

 

Pink Ribbon
Ook in Nederland zitten we niet stil als het gaat om de strijd tegen borstkanker. Oktober betekent borstkankermaand en daarom lanceert Pink Ribbon de nieuwe Pink Ribbon Armband. De prijs van de armband is €9,99, waarvan €4,26 zal gaan naar borstkankeronderzoek. De armband is vanaf nu te koop bij de winkels; Bruna, C&A, DA, D.I.O en Hunkemöller. Ook op de site van Pink Ribbon kan je de armband bestellen. Op 1 oktober kleurt de A’DAM Toren roze. Om 19.00 uur zal Quinty Trustfull de borstkankermaand openen. 

Lees ook: Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen nu eindelijk ook autorijden

Beeld: Stella McCartney

Laatste nieuws

Zie ook