De waarheid achter goedkope vluchten Ryanair

Hier zit een addertje onder het gras!

Lees ook

Vliegmaatschappij Ryanair heeft een tijd van totale chaos achter de rug. Het bedrijf moest honderden vluchten cancelen vanwege een gebrek aan piloten door een roosterfout. Dit zorgde voor woedende klanten en piloten die betere arbeidsvoorwaarden eisten. Ryanair heeft dus heel wat goed te maken en besloot dit te doen met goedkope ticketprijzen. Toch zit hier een addertje onder het gras. 

Negatief
De vliegmaatschappij is de laatste tijd vrijwel alleen nog maar negatief in het nieuws geweest: zo werd het internet boos om de nieuwe regels en moeten mensen betalen om naast elkaar te zitten in het vliegtuig. Nu werden naar schatting ook nog eens 308.000 tot 385.000 reizigers de dupe van gecancelde vluchten.

Stuntprijzen
Ryanair heeft bedacht de reiziger tegemoet te komen en de prijzen nog lager te maken. De vliegmaatschappij maakt reclame voor vluchten met stuntprijzen van maar €10 naar héél veel Europese steden. Goed nieuws, zou je denken. Maar, Girlscene besloot het te testen.

Te mooi om waar te zijn
De stunt bleek te mooi om waar te zijn. Het platform besloot een vlucht te boeken van Maastricht naar Barcelona en zagen helaas geen vluchten van €10, maar wel eentje van €14,99. Fine, dachten ze. Uiteraard wilden zij ook een vlucht terug naar Nederland boeken, maar die bleek niet te bestaan. Ze probeerden een aantal andere bestemmingen, maar ook hier was of de terugvlucht véél duurder of pas over een maand. Jammer!

Lees ook: Bewezen: Dit is ’s werelds beste luchtvaartmaatschappij

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook