Schokkende ontdekking in lippenbalsem

Laat die maar even liggen...

Lees ook

Wat is het koud hè, deze week? Voor velen van ons gaat dit steevast gepaard met één groot nadeel: droge en gebarsten lippen. Dan is er niets fijner dan je lippen insmeren met balsem, wantankzij de minerale oliën in het product is de balsem lekker vettig. Maar over twee varianten minerale olie luidt de Belgische organisatie Test Aankoop nu de noodklok, zo schrijft RTL Nieuws.

MOSH vs MOAH
Het gaat om de olievarianten MOSH (minerale oliën van verzadigde koolwaterstoffen ) en MOAH (minerale oliën van aromatische koolwaterstoffen ), zo schrijft de nieuwssite. “Over deze stoffen weten we het fijne nog niet, maar er zijn sterke vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend zijn en dat MOSH zich opstapelen in de organen en gezwellen kunnen vormen in lymfeklieren, lever en milt”, aldus de Test Aankoop. De consumentenorganisatie meldt dat je deze stoffen binnenkrijgt wanneer je over de ingevette lippen likt.

Onderzoek
Natuurlijk geldt dit niet voor álle lippenbalsems! Test Aankoop onderzocht 21 balsems, waarvan 15 smeersels te hoge gehaltes MOSH en MOAH zouden bevatten.

Lees ook: Zo krijg je de perfecte slag in je haar

Bron: Grazia | Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook