doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dit is waarom we mannen met baarden nou zo aantrekkelijk vinden

Ondanks het schurende gevoel...
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Dit is waarom we mannen met baarden nou zo aantrekkelijk vinden

Jawel, het is eindelijk onderzocht door de Universiteit van Queensland. In een studie bleek dat vrouwen mannen met een baard aantrekkelijker vonden dan de heren zonder haar op de wangen. Het was een opvallend resultaat voor de onderzoekers van de universiteit. Zij dachten juist te bewijzen dat vrouwen mannen met een baard minder aantrekkelijk vonden. Zij gingen ervan uit dat baarden het andere geslacht juist afstoten, omdat er meer bacteriën zitten, die bijvoorbeeld voor huiduitslag konden zorgen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Huiduitslag
De onderzoekers waren verrast en daarop hielden ze de proefpersonen zelfs foto’s voor van mannen met baarden die ook nog eens huiduitslag of open wonden hadden. En zelfs die werden door de onderzochte dames aantrekkelijker gevonden dan de heren zonder baard.

Mannelijkheid
De onderzoekers gaan er nu van uit dat vrouwen baarden een teken van mannelijkheid vinden en dat ze dat daarom aantrekkelijker vinden. Mocht je man dus nog geen baard hebben, zeg hem dan het te laten staan. Misschien heb je 'ineens' een volledig andere - leukere - vent naast je liggen...

Lees ook: Hugh Grant stapt in het huwelijksbootje 

 Bron: Panorama | Beeld: Getty Images

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');