Door deze onderhandelingstactiek verdien je straks één miljoen meer

Tijd om eens goed te te gaan zitten...

Lees ook

Onderhandelen over je salaris of zelfs om opslag vragen, kan een ongemakkelijke klus zijn. Maar te soft zijn tijdens je salarisgesprekken, vooral aan het begin van je carrière, kan een dure grap zijn.

Een beetje rekenen
De financiële nieuwsite Business Insider toonde aan dat je door een goede onderhandelingstactiek een miljoen méér kunt verdienen. Stel je hebt twee werknemers: Ruud en Mirte. Ruud accepteert een startsalaris van 37.500 euro en Mirte van 42.000 euro, allebei krijgen ze 1 procent loonsverhoging per jaar. Mirte regelt dat ze bovendien om de drie jaar 4 procent loonsverhoging krijgt. Tegen de tijd dat de twee met pensioen gaan, verdient Ruud 59 duizend per jaar en Mirte meer dan een ton. Over haar gehele loopbaan heeft Mirte een miljoen euro méér verdiend dan Ruud.

Tips
Via een aantal manieren kun je je kans verhogen om meer te verdienen. Bijvoorbeeld als je wisselt van baan, zo blijkt uit onderzoek van financiële dienstverlener Nomura. Door het wisselen van baan wordt je onderhandelingspositie sterker. Maar ook als je juist bij hetzelfde bedrijf blijft werken, kun je meer gaan verdienen. Bijvoorbeeld als je promotie maakt en je functie meer verantwoordelijkheid vraagt. De boodschap is in ieder geval duidelijk; laat de kaas niet van je brood eten. 

Lees ook: 10 uitvindingen van vrouwen waarvoor mannen alle lof kregen

Bron: Business Insider | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook