7 reizen die je moet maken in 7 verschillende levensfases

We zijn altijd toe aan vakantie...

7 reizen die je moet maken in 7 verschillende levensfases

De reizen die je in je leven gaat maken, zullen refereren naar de levensfase waar je in zit; de backpack-trip als overbruggingsreis van middelbare school naar universiteit en een luxe safari omdat je promotie hebt gemaakt. Deze zeven reizen kun je maken, afhankelijk van welke levensfase je nu zit:

1/ De vrijwilligersreis

Waar: Overal ter wereld

Het is altijd goed om iets terug te geven aan de wereld. Overweeg eens om vrijwilligerswerk te doen tijdens een reis. Denk goed na wat voor vrijwilligerswerk het best aansluit bij jouw kwaliteiten en interessegebied; onderwijs, dierenverzorging of het helpen van zieken. Door vrijwilligerswerk te doen help je niet alleen anderen, ook jij zult erdoor groeien.

2/ De backpacking-reis

Waar: Azië

Backpacken is een perfect als je in een overbruggingsfase zit. Denk aan: de overgang van middelbare school naar universiteit of de tijd tussen twee banen in. Het is dé manier om de wereld te ontdekken en vrienden te maken met een klein budget. Azië is echt dé plek om te backpacken, niet alleen omdat het er goedkoop is, ook omdat de natuur adembenemend kan zijn.

3/ De foodie-reis

Waar: Vietnam

Een reis maken rondom eten? Always a good idea. Vietnam is dé plek voor een culinair avontuur en verrukkelijke streetfood. Elke streek serveert gerechten die verschillen in smaak. Probeer zeker banh beo en banh canh.

4/ De wandeltochtreis

Waar: USA

Tijd om aan het stadsleven te ontsnappen en terug te keren naar de natuur. Een wandeltocht is een geweldige manier om je te ontspannen en je te laten verwonderen door moeder natuur. De Appalachian Trail is het langste wandelpad ter wereld en loopt door veertien Amerikaanse staten – van Georgia naar Maine – langs bergachtig terrein, bossen en meren.

5/ De familiereis

Waar: Nieuw-Zeeland

Op vakantie met het hele gezin kan nogal een opgave zijn, vooral om te organiseren en te plannen. Ook een bestemming vinden die elk familielid leuk vindt, is best een challenge. Nieuw-Zeeland is daarom dé plek om met je familie naartoe te gaan. Het grote eiland biedt je de ideale combinatie van avontuurlijke buitenactiviteiten en epische landschappen.

6/ De luxe reis

Waar: Tanzania

Misschien heb je net een promotie met een stevige loonverhoging gekregen of ben je gewoon een ster in sparen. Er zijn momenten dat je jezelf eens even goed moet verwennen, bijvoorbeeld met een luxe safari in Afrika. Na een dag dieren spotten in de Savanne, trek je je terug in je lodge, waar je vervolgens nog een groep olifanten vanuit je bed kunt bewonderen. 

7/ De vriendinnenreis

Waar: India

Tijd om herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te maken. Ga met je beste vriendin naar een levendig en kleurrijk land zoals India. Je zult terugkomen met ervaringen waarover je het jaren zult hebben, that's what friends are for…

Lees ook: Dit is waarom je in het vliegtuig sneller in huilen uitbarst

Beeld: iStock