Het jongste kind is volgens onderzoek het grappigst

Lang leve de lol!

Lees ook

Ongeacht of je de oudste of het jongste kind van de familie bent, je vindt jezelf altijd het grappigste, toch? Uit onderzoek van het Britse bureau YouGov blijkt dat we die titel toch echt moeten afgeven aan de jongsten onder ons. Oudere broers en zussen niet getreurd, de oudsten schijnen het meest succesvol te worden.

Verantwoordelijkheidsgevoel
Uit de resultaten kwam dat 46 procent van de jongsten zichzelf het grappigst vindt in vergelijking met 36 procent van de oudere broers en zussen. YouGov zegt dat een van de redenen hiervoor is dat de oudste kinderen veel meer verantwoordelijkheidsgevoel met zich meedragen. 54 procent van de oudsten hebben last van dit gevoel, in tegenstelling tot de jongsten met 31 procent.

Carrière
47 procent van de jongsten vindt zichzelf makkelijk in omgang. Als het op succes aankomt zijn de ouderen beter af: met 38 procent zullen zij het op carrièregebied beter doen dan hun jongere zusjes en broertjes. Dit zou komen doordat de jongsten vaak de meeste aandacht krijgen, en de oudsten dingen vaak zelf moeten uitvogelen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel!

Lees ook: Koppels die lang samen zijn ontwikkelen dezelfde smaak voorkeuren

Bron: YouGov | Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook