Dit is wanneer je het beste je haar kunt wassen nadat je het geverfd hebt

Als je jezelf net een nieuwe haarkleur hebt aangemeten, dan wil je er zo lang mogelijk van genieten.

Lees ook

Als je jezelf net een nieuwe haarkleur hebt aangemeten, dan wil je er zeker van zijn dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Want: het is een hele investering. En hoewel er vaak gezegd wordt dat kleurvervaging komt door het wassen van je haar, gaat het er meer om hoe je het wast dan wanneer je het wast.

Mythe

Volgens haarspecialist Sydney Palmer, is het mythe als je gelooft dat je kleur de eerste paar dagen nog moet 'hechten' aan je haar. “De haarkleur trekt niet meer in dan het al heeft gedaan.”

Het schijnt dat het wassen van je haar, direct na het kleuren, niet echt het probleem is. Zo vertelt kleurspecialist Jade Krommer aan PopSugar, dat het juist om de producten gaat die je gebruikt, in plaats van de tijd tussen de wasbeurten door.


Warm water

Maar wist je dat warm water ook een boosdoener kan zijn? Elke haarlok heeft een schubbenlaag, deze laag houdt de kleur vast als je het verft. Maar als je je haar wast, vooral in heet water, dan loop je het risico dat de schubbenlaag zich opent en dat de kleur 'loslaat'.

De haarspecialist raadt daarom aan om gekleurd haar in koud water te wassen. “Dit zorgt ervoor dat je haarschubben gesloten blijven en dat je haarkleur in je lokken blijft zitten. Warm water opent de laag sneller en laat de kleur eruit lopen, waardoor het sneller kan vervagen.”

Spreekt een koude douche je minder aan? Dan kun je er ook voor kiezen om je haar minder vaak te wassen.

Bron: PopSugar Beauty | Beeld: Clay Banks

Laatste nieuws

Zie ook