doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Marie Claire's weekendtips

Van stay-in tips tot aan een expositie in een botanische tuin.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Marie Claire's weekendtips 42

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Backstage kijken

Nu de culturele wereld het behoorlijk voor z’n kiezen krijgt en de theaters op het beroemde Londense Westend en het New Yorkse Broadway voorlopig dicht blijven, is het tijd voor een eerbetoon aan het theater. De Britse portretfotograaf Simon Annand fotografeerde 37 jaar lang acteurs backstage, vlak voordat ze het podium op moesten. De mooiste foto’s van onder anderen Olivia Colman, Elisabeth Moss, Cate Blanchett, Orlando Bloom en Jude Law zijn te zien in koffietafelboek Time to act: an intimate photographic portrait of actors backstage.

Dit bericht bekijken op Instagram

*NIEUW* Terra is de trotse uitgever van het unieke fotoboek ‘Time to Act’. De Britse fotograaf Simon Annand neemt al 35 jaar een kijkje achter de schermen. Letterlijk. Hij onthult met zijn portretten een intieme wereld waarin bekende en minder bekende acteurs zich in de kleedkamer voorbereiden op hun optreden in een van de theaters in Londen. De spanning die dat met zich meebrengt, in de laatste minuten voor ze het podium betreden, legt Simon op onnavolgbare wijze vast. Als een stille getuige. Omdat ze de fotograaf vertrouwen, geven wereldberoemde acteurs als Orlando Bloom, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal en Judi Dench zich volledig bloot. ‘Time to Act: An intimate photographic portrait of actors backstage’, ingeleid door Cate Blanchett, bevat een selectie uit Simons meest opmerkelijke portretten. Nu overal verkrijgbaar, zie ook de link in bio! #theater #timetoact #acteren #podium #acteur #actrice #acting #westend #backstage #orlandobloom #cateblanchett #jamescorden #gilliananderson

Een bericht gedeeld door Uitgeverij TERRA (@terrapublishing) op

MOAM in de Hortus

MOAM en de Hortus slaan de handen ineen en tonen een maand lang het werk van 15 talentvolle kunstenaars in de botanische tuin van Amsterdam. Natuur, duurzaamheid én kunst staan hierbij centraal. Er worden exclusieve activiteiten gehouden (geheel volgens de richtlijnen van het RIVM) en bezoekers kunnen ook met een zieke en/of halfdode plant terecht bij de veelzijdige plantenexperts van Intratuin (in de ochtend van 24 en 25 oktober van 10:00 tot 12:00 uur). Daarnaast vinden er op 15 november ook paneltalks plaats met de deelnemende kunstenaars, betrokken partners en co-initiator Hortus. Benieuwd geworden? Snappen we! Klik "hier" voor meer informatie.

Wanneer:
Vanaf vrijdag 15 oktober

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Waar:
De Hortus Botanicus Amsterdam

Erger wordt het niet

Tijden van crisis kunnen ook een fantastische bron van kracht, hoop en visie zijn. In haar nieuwe boek geeft lifecoach Laura Day advies, oefeningen en inzichten om je leven een positieve draai te geven. Komt als geroepen in deze onzekere tijden. Sterren als Oprah, Brad Pitt en Jennifer Aniston vinden Day geweldig.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');