Deze fout kun je beter niet maken in je sollicitatiebrief!

Eerlijkheid duurt het langst...

Lees ook

In je sollicitatiebrief wil je natuurlijk op je allerbest overkomen en dan kan het nog weleens gebeuren dat je misschien een klein beetje overdrijft. Je dikt alles een tikje aan – je cijfers, werkervaring en je vaardigheden – maar dat is natuurlijk nooit slim om te doen. Uit onderzoek van het arbeidsbemiddelingbedrijf Robert Half blijkt dat je er ook niet meer zo snel mee wegkomt.

Controle
Het Australische onderzoek wijst uit dat 68 procent van de werkgevers in overweging neemt om te checken of er oneerlijke of overdreven informatie in de sollicitatiebrief staat. Het bleek dat 60 procent van de sollicitanten inderdaad niet oprecht is over hun vorige baan. 48 procent spreekt niet de waarheid over hun technische vaardigheden en 30 procent liegt over hun spreekvaardigheid.

Geloofwaardigheid
“Veel bedrijven nemen achtergrondcontroles heel serieus, en die check is nog makkelijker geworden dankzij de online transparantie via sociale media”, vertelt Andrew Morris directeur van Robert Half Australië. Zodra er wordt ontdekt dat je niet eerlijk bent, is je professionele geloofwaardigheid beschadigd. Dat je aangenomen wordt voor die job is dan wel erg onwaarschijnlijk legt Morris uit. Lesson learned, wees ten alle tijden oprecht in je sollicitatiebrief.

Lees ook: 5 manieren om je carrière online te ruineren

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook