Onderzoek: dit is waarom je in het vliegtuig sneller in huilen uitbarst

Laat die tranen maar rollen...

Onderzoek: dit is waarom je in het vliegtuig sneller in huilen uitbarst

Niets zo vervelend als een enorme huilbui in het vliegtuig, terwijl je omringd wordt door minstens honderd medepassagiers. Het maakt niet uit welk filmpje je in je mini scherm voor je ziet: volgens de wetenschap huil je veel makkelijker in een vliegtuig dan op de grond. En wel hierom…

Bewustzijn

Iedereen die weleens alleen heeft gereisd zal het wel herkennen: je hebt een paar uur geleden je grote liefde gedag gezegd op Schiphol en nu moeten jullie elkaar minstens een halfjaar missen. Grote kans dat je spontaan in huilen uitbarst, al heeft dat niet alleen met dat gemis te maken. Een grote groep internationale onderzoekers heeft namelijk gekeken wat voor effect het vliegen op ons bewustzijn heeft.

Zuurstof

Uit het onderzoek blijkt dat de combinatie van de luchtdruk in de vliegtuigcabine en een tekort aan zuurstof in het vliegtuig leidt tot een milde vorm van moeheid, wat ons weer extremer op bepaalde situaties als een film kijken laat reageren. Ook zit je tijdens verre afstanden vaak een lange tijd in een vliegtuig, wat ook meespeelt voor een emotionele huilbui. 

De volgende keer dat je dus spontaan begint met huilen, terwijl je niet eens een zielige of romantische film zit te bekijken, ligt het dus niet aan jou maar aan het feit dat je hoog in de lucht zit. Laat die tranen dus maar gewoon rollen!

Lees ook: Wist je dat het hart van vrouwen verschilt van het mannenhart? 

Bron: Lindanieuws.com | Beeld: iStock