Dit drankje moet je nooit bestellen in een restaurant

Doe het niet...

Lees ook

Het is bijna weekend! Wijntjes, gin-tonics of gewoon een ijskoud colaatje met citroen drinken en bijkletsen met vriendinnen; sounds like a plan. Maar er is één ding waar je tijdens je restaurant of café bezoek rekening mee moet houden. 

Onhygiënisch
Een glas (bruisend) water of cola met schijfje citroen kun je vanaf maar beter niet bestellen. Uit onderzoek dat gepubliceerd is in the Journal of Environmental Health, blijkt dat bijna 70 procent niet alleen ontzettend onhygiënisch is, maar ook nog eens allemaal ziektes kan veroorzaken.

Citroenschijfjes
Tijdens het onderzoek werden 43 restaurants bezocht en werd het vruchtvlees en de schil van 76 citroenen onder de loep genomen. De citroenschijfjes werden meteen na het serveren van het glas afgehaald. Op en in de vrucht zaten bacteriën afkomstig van de handen van het keukenpersoneel en/of de bedieningsmedewerkers. Volgens onderzoekers hadden zij eerder rauw vlees of andere producten aangeraakt.

Menselijke uitwerpselen
Ook andere onderzoeken naar citroenschijfjes wezen erop dat de helft van de schijfjes besmet was met resten van menselijke uitwerpselen. Darmbacteriën, huidcellen, E.coli, stafylokokken en zelfs candida, een schimmel die normaal alleen in de vagina voorkomt, werden aangetroffen. Aiii, een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Lees ook: 6 manieren om je metabolisme een kickstart te geven

Bron: Metro, Welingelichte kringen | Beeld: Katelijne Verbuggen

Laatste nieuws

Zie ook