Date-ideeën om ook tijdens de gedeeltelijke lockdown jullie jubileum te vieren

De liefde mag gevierd worden! We geven je alvast een paar tips.

Of je nu een week, een maand, een jaar of zelfs 15 jaar samen bent met je partner; de liefde mag altijd gevierd worden. Zeker in coronatijd worden sommige relaties behoorlijk op de proef gesteld. Hoewel je misschien al 24/7 samen doorbrengt, zijn er nog genoeg andere bijzondere momentjes die je kunt pakken om de liefde voor elkaar te vieren.

Schrijf elkaar attente briefjes

Pen en papier in de aanslag en schrijven maar. Lange, liefdesverklaringen op papier zetten is niet iedereens cup of tea, dus houd het dichtbij jezelf. Schrijf op wat je zo leuk vindt aan de ander of herinner je lief aan een herinnering die jou erg dierbaar is.

Koop een speciale champagne

Een glas Moët & Chandon in je favoriete restaurant bestellen, zit er de komende weken (en misschien wel langer) niet in, maar dat betekent niet dat jij en je lief niet meer kunnen proosten op jullie geluk samen. Bestel een flesje bubbels en klink de glazen om jullie jubileum te vieren.

Bestel eten van jullie lievelingsrestaurant

Steun meteen lokale businesses door eten te bestellen bij restaurants bij jou in de beurt. Bepaal samen wat jullie kunnen eten en dek de tafel romantisch. Of plof gewoon lekker samen op de bank, alles om er maar voor te zorgen dat jullie je 100 procent comfortabel en gelukkig voelen met elkaar.

Haal oude foto’s tevoorschijn

Grote kans dat jullie heel wat foto’s maakten en nog niet de moeite namen om samen door alle kiekjes te gaan. Maak juist nu een moment om de prachtige herinneringen aan jullie reizen en andere intieme momenten samen door te nemen.

Neem deel aan een virtual experience

Reizen zit er voorlopig niet in, maar via de website Airbnb kunnen jullie nog genoeg cultuur proeven door mee te doen aan een virtual experience. Zo kunnen jullie op een virtuele safari in Sri Lanka gaan of kunnen jullie leren hoe jullie typische Franse pâtisseries maken in Parijs. Romantique, non?

Heb alsnog een filmavondje

Misschien hebben jullie wel helemaal geen zin in veel poespas dit jaar en willen jullie de liefde vieren door ontspannen op de bank een filmpje te kijken. Ook goed! Probeer het wel wat specialer te maken dan de doordeweekse serieavond. Zet wat kaarsjes aan, bereid popcorn of andere snacks en kruip lekker tegen elkaar aan op de bank. Soms zit de romantiek gewoon in de simpele dingen.

Maak een lijstje met dingen waar jullie naar uit kijken

Dat veel dingen nu niet mogelijk zijn, dat moge duidelijk zijn. Voelen jullie je allebei een beetje down onder de vele beperkingen die nu gelden? Maak dan een lijstje met de dingen waar jullie naar uit kijken. Wil je bijvoorbeeld heel graag met je significant other naar Bali? Write it down! Willen jullie graag een keer chic dineren in een sterrenrestaurant? Schrijf ook dat op en deel jullie wensen met elkaar. Hoewel het nu nog ver weg lijkt, komt er ooit een einde aan de coronamaatregelen en dan hebben jullie genoeg inspiratie!

Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws