L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt op 94-jarige leeftijd overleden

De rijkste vrouw ter wereld is overleden.

Lees ook

Ze erfde een enorm banksaldo van haar vader Eugène Schueller, die in 1922 het succesvolle cosmeticabedrijf L’Oréal oprichtte. Maar ook zelf wist Liliane Bettencourt met het familebedrijf een enorm imperium op te zetten. Ze mocht zichzelf dan ook de rijkste vrouw ter wereld noemen. Tot vannacht. Haar dochter bracht vanochtend namelijk het nieuws naar buiten dat haar 94-jarige moeder is komen te overlijden.

Vermogen van 44 miljard 
Het moge duidelijk zijn: Liliane werd met een gouden paplepel geboren, maar wist in haar loopbaan ook zelf voor een riant inkomen te zorgen. Dat deed ze zelfs zo goed, dat ze met een geschat vermogen van ongeveer 44 miljard dollar, de rijkste vrouw op aarde werd genoemd.

Alzheimer
In 2012 besloot Liliane het voor gezien te houden en droeg ze het stokje over aan haar kleinzoon. Sindsdien is ze ook volledig uit de publiciteit verdwenen, al had ze daar ook zo haar redenen voor. Ze leed de laatste jaren aan de ziekte Alzheimer. 

Met haar overlijden is de 67-jarige Alice Walton, erfgename van Sam Walton en oprichter van Walmart, nu met een vermogen van 38 miljard dollar de rijkste vrouw op aarde.

Lees ook: Zwangere Kate Middleton publiek toe in video voor goede doel

Bron: Beau Monde | Beeld: ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook