5 fouten die we maken bij het reinigen van ons gezicht

Zacht babyhuidje, here we come!

Lees ook

We vergeten allemaal wel eens om onze make-up er ’s avonds af te halen. Hoewel dit geen misdaad is, kun je toch beter de tijd nemen voor de belangrijkste stap van je avondroutine. En als we dan toch die tijd maken, kunnen we het maar beter meteen goed doen. Hier een paar foutjes die we allemaal maken tijdens onze reinigingsroutine.

1/ Niet twee keer per dag je gezicht reinigen
Velen van ons reinigen het gezicht vooral in de avond. Toch is het zeer belangrijk om ook ’s ochtends te reinigen en te verzorgen. In de avond zul je vooral de oliën en viezigheid van die dag van je gezicht wassen. Het reinigen van je gezicht in de ochtend zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. 

2/ Vergeten om je handen te wassen
Was altijd je handen, dit is echt key voor het reinigen van je gezicht. Was goed en effectief, want we willen geen overblijfselen van viezigheid en bacteriën op ons gezicht, toch?

3/ Je gezicht reinigen met een te harde hand
Reinig je gezicht met een beetje liefde alsjeblieft. Je hoeft echt niet twee keer per dag te scrubben, laat het reinigingsproduct het werk doen. Te hard te werk gaan, kan de huid juist irriteren en oneffenheden verergeren.

4/ Te heet water gebruiken
Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief is tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Dit is niet waar, het beste is om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal er voor zorgen dat je geen droge huid of roodheid op je gezicht krijgt.

5/ Het gebruiken van reinigingsdoekjes
Superhandig zijn ze wel maar echt goed voor je huid zeker niet. Het beste kies je voor een gezichtsreiniger op basis van schuim of gel. Bij het gebruik van doekjes blijfven er toch restjes make-up op je gezicht zitten.

Lees ook: Zo breng je parfum op de juiste manier aan

Bron: Byrdie | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook