Steeds meer werknemers met een burn-out

Laat dit een eyeopener zijn.

Lees ook

Een goede balans vinden tussen je carrière, gezin en dat kleine beetje me-time is altijd een uitdaging. Maar het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten komt met wel erg schokkende cijfers over het aantal werknemers met een burn-out. Laat dit een eyeopener zijn.

Bedrijfsartsen
Volgens onderzoek van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten is het aantal meldingen over psychische beroepsziekten de afgelopen jaren met tien procent gestegen. In 2014 was het nog 32 procent, nu dus 42 procent. De meldingen die bedrijfsartsen krijgen, gaan vooral om overspannenheid en burn-out-klachten. De financiële sector en maatschappelijke dienstverlening zijn de sectoren waarbij de hoogste aantal beroepsziekten wordt gemeten.

Kop in het zand
Werkgevers kijken gewoon weg, vertelt Carolien Hamming van CSR, Centrum voor stress- en burn-out coaching aan RTL Nieuws: “Naast de kosten kunnen stress en burn-out tal van medische klachten veroorzaken. De noodzaak om het aan te pakken zien ze nog niet.”

‘Uit’ staan
Werknemers moeten volgens Carolien presteren, snel werken en hun output wordt constant gemeten. “Sommigen staan zo onder druk dat ze geen pauze meer nemen, terwijl je soms ‘uit’ moet staan” gaat Carolien verder. Dat mailtje sturen om negen uur ’s ochtends op zondag is dus geen goed idee.

Juiste voorbeeld
Ook zegt Hamming dat het toch echt aan de werkgevers is om het goede voorbeeld te geven. Hidde de Vries van The Recharge Company voegt er nog aan toe dat ontspannen inderdaad deels een taak van de werkgever is. “Je hebt de plicht om je team energiek te houden. Zet je vitaliteit goed in, dan loont dat.”

Lees ook: Kate Moss Deelt haar succesvolle carrieretips

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook