Video: zwangere Kate Middleton spreekt publiek toe in video voor goede doel

In een speech spreekt Kate haar uit over het belang van de mentale gezondheid van kinderen.

Video: zwangere Kate Middleton spreekt publiek toe in video voor goede doel

Hertogin Kate doet op het moment geen publieke optredens vanwege zware misselijkheid bij haar zwangerschap, maar ondanks dat blijft ze zich inzetten voor goede doelen. In een video geeft ze een speech voor een Engelse non-profit organisatie over het belang van de mentale gezondheid van kinderen.Gevoelens

Met de video wordt de campagne You’re Never Too Young to Talk Mental Health gelanceerd, met als doel  om zowel kinderen als ouders openlijk te doen praten over hun gevoelens. Vorig jaar lanceerde de hertogin al samen met prins William en prins Harry de Heads Together campagne.

Eigen ervaringen

Over de boodschap was toen ook al nagedacht en hertogin Kate, prins William en prins Harry moeten hebben beseft dat ze alleen geloofwaardig zouden overkomen, als ze ook openheid gaven over hun eigen ervaringen. Dat is zeer ongebruikelijk onder royals, die altijd alleen maar willen praten over hun goede doelen, wat uitermate ongemakkelijke interviews oplevert.

Eerlijk

Deze video laat echter een eerlijke Kate zien. ‘Soms is het slechts een kwestie van een simpel gesprek waardoor je je beter kunt voelen.' Het is echter zeldzaam dat we video's van de hertogin zien, ze spreekt nauwelijks het publiek toe als gevolg van een vermeende podiumvrees.

Lees ook: interview: actrice Elisabeth Moss houdt onze aandacht vast

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images