Dit zijn de zeven wereldwonderen van 2017

What a wonderful world...

Dit zijn de zeven wereldwonderen van 2017

Duizend jaren geleden kwamen de Grieken als eerste met het lijstje van zeven mooiste bouwwerken en natuurverschijnselen. Anno 2017 beschouwt Engelse schrijver Aaron Millar zeven nieuwe wereldwonderen van onze tijd. Onder andere De Sagrada Família en het Rio de Janeiro Festival worden aan het nieuwe lijstje toegevoegd. What a wonderful world...

1/ De Sagrada Família, Spanje

Deze kathedraal die ontworpen werd door kunstenaar Gaudí is een waar meesterwerk, met prachtige details zoals de draaiende kolommen die als plantaardige stengels rondom de kathedraal draaien. Maar ook de standbeelden van amfibieën voor de deur zijn adembenemend.

2/ The Great Wildebeest Migration, Tanzania

De jaarlijkse Wildebeest Migratie over de Mara-rivier is het meest spectaculaire wildlife-evenement ter wereld. Kuddes dieren proberen veilig de Mara-rivier over te steken om van het Serengeti-gebied naar Masai Mara te trekken. 

3/ Aurora Borealis, de Noordpoolcirkel

De meest bijzondere hemelgebeurtenis ter wereld: de Aurora Borealis, ook wel het noorderlicht genoemd. Grote gordijnen van blauwe en groene kleuren wisselen elkaar af aan de hemel. Je kunt dit verbluffend natuurverschijnsel in meerdere landen bewonderen, als je je maar ten noorden van de Poolcirkel bevindt.

4/ Large Hadron Collider, Zwitserland

De Large Hadron Collider is de grootste en meest ingewikkelde machine ooit gebouwd. Het is gebouwd om onderzoek te doen naar elementaire deeltjes.

5/ The Amazon Rainforest, Zuid-Amerika

Het Amazonegebied is het belangrijkste ecosysteem op aarde. Het produceert 20 procent van alle zuurstof en 25 procent van alle voorgeschreven medicijnen, vloeien uit de ingrediënten die in de regenwouden worden gevonden. Het groene gebied is de apotheek van de wereld en is ook nog eens beeldschoon.

6/ Bristlecone Pines, Noord-Amerika

Bristlecone Pines is het oudste levende organisme ter wereld, sommige bomen zijn bijna 5000 jaar oud.  Er zijn vele trails die je kunt bewandelen door het prachtige natuurgebied. 

7/ Rio de Janeiro Carnival, Brazilië

Het Rio de Janeiro Carnival wordt beschouwd als het grootste feest ter wereld. Vijf dagen lang zijn de straten gevuld met feestende mensen. De sfeer van het festival is verslavend en je zult het niet snel vergeten.  

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste hikes ter wereld

Bron: CN Traveller | Beeld: iStock