Koppels die lang samen zijn ontwikkelen dezelfde smaakvoorkeuren

Zo wordt food sharing een stuk makkelijker.

Mensen veranderen en passen zich vaak aan als ze in een relatie zitten. In de meeste gevallen gaan ze zelfs meer op elkaar lijken. Uit onderzoek blijkt dat ook onze eetgewoontes en smaakvoorkeuren dezelfde vormen aannemen. Dat kan nog eens voordelig uitpakken tijdens romantische etentjes. Sharing is caring, toch?

Twee-eenheid
Als je een twee-eenheid vormt met je lover is het natuurlijk niet gek dat je bepaalde trekjes van elkaar overneemt. Maar als je al langer in een relatie zit blijft het daar dus niet alleen bij. Uit eerder onderzoek blijkt dat onder andere de gelaatsuitdrukkingen van partners op elkaar gaan lijken én hun gezondheidsniveau. 

Fenomeen
Nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd door tijdschrift Appetite wijst uit dat hetzelfde fenomeen zich vertaalt naar het bord. Het onderzoek beweert dat koppels dezelfde voorkeur voor bepaald voedsel ontwikkelen naarmate ze langer samen zijn. Tijdens de studie onderzochten Poolse en Duitse wetenschappers honderd koppels die drie maanden tot 45 jaar samen waren. Ze werden gevraagd om verschillende geuren te ruiken en een aantal smaken te proeven.

Verklaring
Hoe het komt dat we dezelfde smaakvoorkeuren ontwikkelen is nog niet helemaal duidelijk. Wel zijn er een aantal mogelijke verklaringen volgens de onderzoekers. Een continue blootstelling aan dezelfde geur- en smaakstimulansen zou de belangrijkste oorzaak zijn.

Lees ook: Eén op de vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks 

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws