Langs de buitenkant lijkt nepmake-up identiek op de echte versie van die MAC-blush of Urban Decay-oogschaduw. Maar zodra je het goedje aanbrengt, ben je een heel stuk minder blij. Bij namaak make-up krijg je er namelijk vaak een extra cadeautje bij; rode bultjes, een ooginfectie of een brandend gevoel. No thank you.
Aanlokkelijk
Het is natuurlijk ongelofelijk aanlokkelijk, een Urban Decay palette voor de helft van de originele prijs. En daarom worden nepproducten steeds vaker aangeboden. Na de mode-industrie waar namaak al lange tijd een plaag vormt – denk aan nep Louis Vuitton-tassen – is nu de cosmetica-industrie aan de beurt. De oorzaak van de stijgende productie van nepmake-up is simpel: er gaat veel geld om in de beauty-industrie, heel veel geld.
Gevaarlijke stoffen
De ingrediënten van nepmake-up komen niet overeen met het origineel en het bevat vaak zelfs gevaarlijke stoffen. In een paar onderzochte nepproducten werden er stoffen gevonden als aluminium, veel te hoge concentratie aan bacteriën en zelfs kwik.
De prullenbak in
Het is belangrijk dat je goed kijkt of het een betrouwbare website is waar je de producten op bestelt. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. En als je toch per ongeluk een nepproduct aanschaft, gooi het dan meteen weg. Voorkomen is beter dan genezen.
Lees ook: Dit vonden wij van Clarins nieuwe Double Serum
Bron: HLN | Beeld: Getty Images