doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Marie Claire's weekendtips

Van een vegan kookboek met oosterse gerechten tot aan een must see docufilm.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Marie Claire's weekendtips 43

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Vegan indo

Spekkoek, nasi goren, rendang... Kan dat vegan? Ja! Milou van der Will (The Green Chopstick) tovert in haar kookboek tachtig oosterse gerechten om tot vegan knallers. Ze keer de kookkunst af van haar Indische opa en vader. Daarbij koos ze voor plantaardig, maar ze zocht ook naar de smaak of textuur van vlees. Van der Wil: "Ik omarm al die smaken van vroeger, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje." Met mooie fotografie en illustraties.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vegan East is uit! Vandaag verschijnt mijn kookboek dan eindelijk, officieel, in het echt. Alle pakketjes met de pre-order worden bij de leuke mensen bezorgd die 'm al hadden gereserveerd, de bestelde dozen worden langs de boekhandels gebracht. Misschien leggen ze 'm wel op mooie stapeltjes ook nog 🙌 Ik ben zo benieuwd. Liefst wil ik langs alle boekhandels fietsen om stiekem over mijn zonnebril te gluren of ik 'm zie liggen. Om 'm nonchalant maar stellig aan te raden aan iemand die daar net toevallig rondslentert, op een doodgewone dinsdagmiddag. Voor mij is deze dinsdag verre van gewoon. Nee, Vegan East is niet mijn eerste boek (het is mijn negende), maar wel het eerste dat zo dichtbij kwam. Ik sleur je mee mijn keuken in en laat je zien hoe ik de dingen doe: persoonlijker kan bijna niet. De recepturen, teksten en foto's in Vegan East zijn van mijn hand, geïnspireerd door mijn achtergrond, geserveerd in het nu, voor een mooier straks. Ik ben dankbaar voor alle lieve mensen om me heen die hebben meegeholpen aan dit boek, die hebben geredigeerd, getest, vormgegeven, geïllustreerd, uitgegeven, gevaderd, gefaciliteerd, geproefd, liefgehad, gesteund, meegedacht en meer. Ik ben dankbaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar de plantaardige keuken, voor iedereen die mijn recepten wil uitproberen. En ik ben dankbaar voor mijn vrienden, lang niet allemaal vegan en toch zo lief en blij voor mij. Vegan East is een serieus bewijsstuk, maar aan de andere kant sjanst-ie er ook graag op los hoor. Om je lekker te verleiden. Het is een eerbetoon aan de oosterse keuken, een ode aan de plantaardige. Met z'n allen voor een betere wereld. One love. En nu ga ik de hele dag blozen en proosten. Joe.

Een bericht gedeeld door Milou van der Will (@thegreenchopstick) op

In de bioscoop

Regisseur Nathan Grossman volgde voor deze docufilm twee jaar lang de 17-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg. Vanaf het moment dat ze in haar uppie protesteerde voor het Zweedse parlement tot haar reis over de Atlantische Oceaan in een zeilboot, onderweg naar de VN-klimaattop in New York.

Wanneer:
Vanaf 22 oktober

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Waar:
Meerdere bioscopen door heel Nederland.

DADDY

Net als haar succesvolle debuutroman De meisjes verkent Emma Cline in verhalenbundel Daddy de schaduwkant van de mens. Maak kennis met de nanny van een beroemde familie die zich verstopt voor de pers na een schandaal, een vader die en rendez-vous onderbreekt om zijn zoon op te halen na een geweldsincident, en de jonge vrouw die haar ondergoed verkoopt aan vreemden.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');