Dit vonden wij van het nieuwe Double Serum van Clarins

Ja hoor, wij gingen aan het smeren!

Dit vonden wij van het nieuwe Double Serum van Clarins

Het iconische Double Serum van Clarins is vernieuwd. Met een nieuw flacon – je kunt 'm op twee standen zetten om de hoeveelheid perfect te doseren – én een verbeterde formule. Als je op het pompje drukt, worden de twee componenten gemixt; een olie-achtige en een waterige substantie. Wat 't serum doet? Het werkt op de vijf vitale functies van de huid: vernieuwing, voeding, hydratatie, bescherming en het ademen van de huid. Een alleskunner dus, en hij doet 't goed op elk huidtype. De Marie Claire-redactie ging een week lang met het serum aan de slag. Lees hier onze ongezouten mening.

Clarins Double Serum - € 80 (30ml)Hoofdredacteur Annelies

"Een lekkere, niet te opvallende geur. De textuur vind ik fijn, en het trekt lekker snel in. Hij is niet te vettig en het flacon is niet alleen mooi om te zien, het werkt ook nog eens fijn. Mijn huid voelt goed gehydrateerd en lijkt ook strakker. Wat mij betreft een mooie aanvulling op mijn verzorgingsroutine!"

Chef Reportage Agnès

"Ik gebruikte al iedere dag een serum van Clarins, maar ik stap na deze test over op het nieuwe Double Serum. Voor mijn ouder wordende huid heeft-ie zeker het gewenste effect. Mijn huid voelt minder droog en trekkerig aan en ziet er meer gehydrateerd uit. Het serum wordt goed gedoseerd en heeft een fijne, zachte geur. Ik gebruik het voor zowel mijn gezicht als mijn hals en vermoed wel dat de 30 ml er vrij snel doorheen is. Wat dat betreft is het product wel een investering, maar al met al een erg fijn product!"

Managing Editor Saar

"Ondanks mijn milde cleanser voelt mijn huid na het reinigen vaak toch een beetje trekkerig. Na het aanbrengen van het Double Serum merk ik daar niks meer van. Voor 's avonds vind ik 'm wat vettig, daarom smeer ik er niet ook nog een nachtcrème overheen. 's Ochtends wacht ik na het aanbrengen van het serum een paar minuten met mijn dagcrème tot het serum meer is ingetrokken. Handig ook dat doseerpompje, en dat je kunt kiezen uit twee standen. De kleine dosis is voldoende voor mijn hele gezicht. Na zeven dagen voelt mijn huid gehydrateerd en ik heb het idee dat mijn poriën minder zichtbaar zijn."

"Ik vang zelfs een complimentje; collega Anne vond dat ik er de laatste dagen stralend uit zag" - Emma

Marketing Manager Emma

"Ik breng normaal gesproken alleen 's avonds een serum aan, dus voor mij is het even wennen om 's ochtends én 's avonds te smeren met een serum. Ik twijfel even over de hoeveelheid – het kleine of grote pompje – en kom erachter dat ik met twee kleine pompjes mijn hele gezicht kan doen. De textuur smeert prettig en de geur is fris, een tikkie bloemig en niet te sterk. Ik ben nog jong, dus er valt niet veel strak te trekken aan mijn huid, maar ik merk wel dat mijn huid gehydrateerd is en dat ik een natuurlijke glow heb. Ik vang zelfs een complimentje: collega Anne vond dat ik er de laatste dagen stralend uitzag! Ik moest even zoeken naar de gebruiksaanwijzing; die staat op de binnenkant van de verpakking, good to know!"

Fashion Director Cara

"Ik ben een heel gevoelig type als het gaat om geuren, en weet uit ervaring dat ik een crème met een onprettige geur – hoe duur-ie ook is – zo in de prullenbak gooi. De geur van het Double Serum is voor mij perfect! Niet te overheersend, heel subtiel en vooral fris. De textuur is prettig, je smeert 'm makkelijk uit over je gezicht. Mijn huid is droog, dus hij trekt écht snel in. Mijn huid voelt zacht, héél zacht, zonder overdrijven! Ook fijn; geen moeilijk gedoe met knopjes, dopjes, druppen, lekken, want het flacon doseert perfect. Love it!"

Marketing Manager Anne

"Normaal gesproken gebruik ik eigenlijk alleen een goede dag- en nachtcrème, maar ik merk na het smeren met het Double Serum dat ik het toch fijn vind om net dat beetje extra te doen voor mijn huid. Ik zie dat mijn huid na een week 's ochtends en 's avonds smeren een mooie glow heeft. Ik vind de textuur fijn, hij smeert lekker en trekt snel in. De geur is niet te sterk en lekker fris."

Digital Editor Jilke

"Ik heb vaak het gevoel dat cosmetische producten zonder geurende bestanddelen beter zijn voor je huid, maar Clarins bewijst het tegendeel. Het leukste deel van smeren met crèmes is toch het heerlijk geurende aspect, of niet? Deze is fruitig en bloemig, doch niet te zoet. Ik moest een beetje wennen aan de water-met-olie samenstelling, omdat ik een gemengde huid heb, maar na een paar dagen merkte ik echt dat-ie mijn huid voedt. Voor mijn huid is het serum niet dagelijks nodig, maar ik blijf 'm zeker gebruiken als ik merk dat mijn huid net dat beetje extra's kan gebruiken. Mijn tip bij het aanbrengen: spoel je handen na het insmeren van je gezicht niet af, maar smeer je handen er ook nog mee in!"

"Ik smeer het serum ook op mijn hals en decolleté" - Mariëlle

Art Director Mariëlle

"Ik was een beetje huiverig, omdat mijn huid soms wat onrustig wordt van olie-achtige serums, alsof mijn huid dan niet goed kan ademen. Gelukkig is dat bij dit serum niet het geval. Doordat het serum makkelijk smeert, heb je niet veel nodig om je hele gezicht te doen. Ik smeer het serum ook op mijn hals en decolleté. Waar ik wel even aan moet wennen, is dat ik geduld moet hebben tot het serum volledig is ingetrokken. Maar misschien is dat mijn beauty-mankementje, dat het allemaal snel snel snel moet."

Achter het geheim van het serum schuilt een buitengewone plantenrijkdom.Beauty Director Marjolein

"Wat mij meteen opvalt, is dat het serum superlekker ruikt, heel fris en prettig. Ik ben heel gevoelig voor geuren als het gaat om gezichtsverzorging, aangezien je 't nog net niet ín je neus smeert. 's Ochtends wil ik het liefst zo snel mogelijk klaar zijn, maar dit serum heeft net die 30 seconden extra nodig om in te trekken. Al zeggen collega's juist dat het serum bij hen super snel intrekt, dus dit kan per huidtype verschillen. Mijn huid voelt gehydrateerd en ziet er gezond uit. Voor mij een blijvertje!"

Video Editor Sanne

"Heel handig, dat pompje dat je op twee standen kunt zetten. En ook fijn dat het flacon doorzichtig is, waardoor je precies kunt zien hoeveel er nog in zit. Ik vind de geur heerlijk en de textuur fijn, hij smeert lekker en trekt snel in mijn huid. 's Ochtends breng ik er een dagcrème met SPF over aan, en 's avonds een lichte nachtcrème, omdat ik het idee heb dat mijn huid eigenlijk al voldoende is gevoed met het serum."Hebben we jouw nieuwsgierigheid geprikkeld en ben je benieuwd naar deze alleskunner? Je vindt 'm hier!

Lees ook: Dit zou de reden kunnen zijn van jouw dunner wordend haar

Beeld: Clarins