We mogen weer snoepen en dit is waarom

Dit hoef je ons niet tweemaal te zeggen.

Lees ook

Opgelet: de chipszakken en chocoladerepen mogen weer uit de keukenkast. Volgens fitnessguru Lucy Mountain bevatten ongezonde lekkernijen vaak evenveel calorieën als gezonde tussendoortjes. Natuurlijk zitten er in de suikerbommen minder vitaminen en mineralen, maar daar hoeven we ons niet door te laten leiden, vertelt Lucy Mountain.

Gezond of ongezond
Lucy is klaar met de bekrompen manier waarop we met eten omgaan. “Geen enkele chocoladereep of stuk pizza zal ervoor zorgen dat je ineens aankomt”, zegt de fitnessblogster op haar website The Fashion Fitness Foodie. “Het is om de mate waarin je bepaald voedsel eet – gezond of ongezond – die bepaalt of we erdoor aankomen”, legt ze uit.

 

Een bericht gedeeld door theFFFeed (@thefffeed) op

Calorieën tellen
De fitnessblogster wil ons nog wel even op het hart drukken dat haar theorie alleen geldt op het gebied van calorieën. Een handje noten heeft dan wel evenveel calorieën als een handje zure matten, snoep bevat natuurlijk veel minder voedingstoffen én meer slechte stoffen. Als je doel is om een bodybuilder te worden of als je extreem wilt afvallen, is het slim om snoep te laten staan. Wil je gewoon een paar kilootjes kwijt, dan kun je gerust zo nu en dan naar een chocoladereep grijpen. Dat is ook nog eens beter voor je humeur.

 

Een bericht gedeeld door theFFFeed (@thefffeed) op

Tip
Nog een handige tip die Lucy Mountain wil meegeven: “Pas op met termen als ‘laag in suikers’, ‘vetarm’ en ‘proteïnerijk’. Dit klinkt alsof het beter voor je is, maar dat wil niet zeggen dat de producten ook minder calorieën bevatten. Bovendien is iets dat weinig vet bevat vaak een enorme suikerbom en omgekeerd.” De boodschap is duidelijk: snoepen is geen probleem, maar overdrijf het niet.

Lees ook: Dit moet je eten om een jetlag tegen te gaan

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook