Dit zijn dé beauty trends van New York Fashion Week

Wij houden van nummer drie!

In New York speelt zich deze week het mode-event van het jaar af, waarbij ook de aanwezige journalisten en influencers hun hotste fashionitems uit de kast halen. Maar niet alleen mode is alles wat de klok slaat. Het team van Marie Claire kent echte beautyfanaten en dus konden we de highlights op beauty terrein niet achterwege laten. Tijdens New York Fashion Week paradeerden modellen met zwierige boblijnen en futuristische beautylooks op de catwalk. Dit zijn dé beauty trends van New York Fashion Week 2017.

 

1/ Grafische lijnen
Scherpe vormen en strakke lijnen, het is een trend voor risk takers. Na de smokey eye is het nu tijd voor minimalistische vibes. De grafische lijnen aangebracht met verschillende kleuren eyeliner, geven een futuristisch gevoel, alsof de modellen net uit een ruimteschip zijn gestapt. Hate it or love it. Wij zijn in ieder geval enthousiast.

2/ Felle kleuren
De beauty looks die bij de show van Alexander Wang voorbijkomen, zijn elk jaar weer goed voor een verrassing. De Amerikaanse modeontwerper staat bekend om zijn voorkeur voor dramatische vormen en kleuren en dat was dit jaar niet anders. Wang’s modellen werden totaal getransformeerd: van platina tot fuchsia haar.

3/ Zwanger op de catwalk
Misschien wel dé verrassing van dit modeseizoen: kunstenares Maia Ruth Lee liep met haar ontblote, zwangere buik mee in Eckhaus Latta’s SS 2018-show. Een show die als zeer opvallend werd ervaren tijdens New York Fashion Week. Niet de meest voor de hand liggende trend, maar als dit geen beauty is dan weten we het ook niet meer. 

 

Een bericht dat is gedeeld door @eckhaus_latta op

4/ De bob is terug
Is-ie dan ooit weggeweest? Deze klassieker is dé haartrend die stylisten veelvuldig creëren. Je ziet de bob niet alleen een comeback maken op de catwalk, ook bloggers lopen er mee weg. Platinablond, blauw, gestijld of gekruld, het is volledig aan jou.

5/ Neon 90’s
Neongekleurde elastiekjes, lintjes en scrunchies: hallo jaren ’90. Er werd weer nieuw leven in deze ultieme 90’s haartrend geblazen. De haarstylisten van Rihanna’s Fenty x Puma-show maar ook die van Mansur Gavriel haakten duidelijk in op deze trend. 

Lees ook: Model Bella Hadid schiet zus Gigi te hulp op catwalk

Bron: Vogue US | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws