Mart Visser werkt niet met te magere modellen

En wij geven hem geen ongelijk!

De Nederlandse couturier Mart Visser kan niets met dun. En dat is geen loze kreet. Mart stuurt namelijk bij een casting met gemak de modellen weg die hij te mager vindt. “Stuur ze nog maar eens langs als ze wat vaker risotto hebben gegeten”, aldus Mart in een statement aan Volkskrant Magazine.

Toegankelijkheid
Mart Visser heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, en bang voor verandering is hij niet. De ontwerper is klaar met de standaardmodellen en boekt alleen nog maar modellen met iets extra’s. Extra rondingen, extra persoonlijkheid, extra jaren. Sinds zijn collectie in de winkelketen Promiss hangt, is zijn kleding voor veel vrouwen ook een stuk toegankelijker geworden. 

Om een realistisch beeld te krijgen van vrouwen trok hij het hele land door. “Ik kan het iedere ontwerper aanraden om eens buiten de A10 te gaan kijken hoe het Nederlandse volk in elkaar zit”, vertelt Visser aan Volkskrant Magazine.

Bron van inkomsten
De ontwerper zegt zich niets aan te trekken van mensen die beweren dat hij zijn naam als couture-ontwerper te grabbel gooit. Naast dat hij ervoor wilt zorgen dat zoveel mogelijk vrouwen goede kleding dragen, is het verkopen van confectie gewoon good business.

Lees ook: Verkoop jouw designerstukken in de Bijenkorf

Bron: Volkskrant Magazine | Beeld: ANP

Laatste nieuws