5 documentaires over vrouwen aan de macht die je moet zien

Women rule, maar echt..

Lees ook

We’re proud to be women en als je deze vijf documentaires hebt gezien, zal dit gevoel nog eens een mega boost krijgen. Van superslimme tech-chicks tot een clubje vrouwen die niet terugdeinzen voor een knap staaltje driften. In deze vijf inspirerende documentaires tonen bijzondere vrouwen niet alleen hun power, maar vertellen ze ook hun verhaal.

1/ Miss Representation
De documentaire Miss Representation laat ons zien hoe de media bijdragen aan de ondervertegenwoordiging van vrouwen op invloedrijke posities – door vaak een beperkt en verkeerd beeld te schetsen van vrouwen. Ondermeer de Amerikaanse actrice en activiste Jane Fonda spreekt zich hierover uit.

2/ Girl Rising
In de film Girl Rising worden negen jonge, ambitieuze vrouwen gevolgd op weg naar hún recht op onderwijs. Deze documentaire over de kracht van onderwijs zal je diep raken en inspireren. You go girls.

3/ Codegirl
Dat de technologiewereld alleen interessant zou zijn voor mannen, is natuurlijk onzin. Toch is 80 procent van app-ontwikkelaars mannelijk. In de documentaire Codegirl gaat een team van vrouwen aan de slag om een app te bouwen, maar ook om dit vakgebied op de kaart te zetten. Deze superslimme tech-chicks dromen van gendergelijkheid en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen.

4/ She’s beautiful when she’s angry
Waar het allemaal mee begon: de jaren zestig en een groep brutale, idealistische powervrouwen. In de documentaire She’s beautiful when she’s angry leer je de eerste aanvoerders van de invloedrijke vrouwenbewegingen kennen. En wij kunnen je vertellen, hun werkwijze is niet zachtaardig doch efficiënt.

5/ Speed Sisters
Ze zijn gewaagd en héél erg bold. Speed Sisters gaat over het allereerste geheel vrouwelijke Palestijnse autorace team. Deze vijf vrouwen zijn niet bang voor een potje racen. 

Lees ook: Door deze vijf gewoonten word je zelfverzekerder 

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook