10 dingen die je nog niet wist over de Cartier Love bracelet

En nummer 10 zal je zeker verbazen…

Lees ook

De Cartier Love Bracelet staat bij menig vrouw op de wishlist, en dat is bij ons niet anders. De armband was in 2017 zelfs het meest gegooglede juweel op het internet. En het blijft nog wel even bij googlen en zwijmelen, want deze schoonheid kost maar liefst 5000 euro. Hoewel it-girls de populariteit van de armband zeker vergroot hebben, heeft de Love Bracelet haar faam vooral aan zichzelf te danken. De Cartier-armband heeft namelijk een rijke en verrassende historie. Tien fascinerende weetjes over dit iconische item van het Franse juwelenhuis:

1/ De Love Bracelet is niet ontworpen in Parijs maar in New York, in 1969.

2/ De armband is speciaal ontworpen in een ovale vorm, zodat hij zo goed mogelijk om je pols past. Het juweel is enkel met een speciale schroevendraaier los te maken. Over commitment gesproken!

3/ Het was het eerste juweel dat ontwerper Aldo Cipullo creëerde voor Cartier.

4/ De ontwerpen van Cipullo voor Cartier worden vaak gezien als revolutionair. In de tijd dat de Love Bracelet werd gelanceerd, was het normaal dat je een sierraad koos dat matchte met je outfit. Cipullo gooide het over een andere boeg; de Love Bracelet kon dag en nacht gedragen worden.

5/ Geruchten gingen de ronde dat de Love bracelet alleen door stelletjes aangeschaft mocht worden.

6/ De originele Love Bracelet was verguld, maar al snel kwam Cartier met een volledig gouden versie van de armband. Pas in 1979 werden diamanten toegevoegd.

7/ Het design met ronde schroeven aan de buitenkant is geïnspireerd op Cartier’s Santos-horloge.

8/ Toen de Love Bracelet werd gelanceerd, gaf Cartier de bekendste koppels van die tijd de armband cadeau. Stelletjes als Elizatbeth Taylor en Richard Burton, Ali MacGraw en Steve McQueen liepen ermee rond.

9/ De Love Bracelet was oorspronkelijk ontworpen zonder serienummers, maar door de populariteit besloot het juwelenhuis om toch serienummers toe te voegen aan het design. Elke Love Bracelet heeft een uniek nummer en wordt gedocumenteerd.

10/ Er wordt beweerd dat veel ziekenhuizen in New York de Love Bracelet-schroevendraaier in huis hebben, voor het geval er een patiënt binnenkomt met een Love Bracelet. Zou toch zonde zijn als ze ‘m moesten doorzagen!

Lees ook: Dit zijn de mooiste beautygifts voor onder de kerstboom

Bron: CR Fashionbook | Beeld: Cartier

Laatste nieuws

Zie ook