September baby’s zijn meest succesvol volgens onderzoek

Het blijkt al vroeg te beginnen!

Lees ook

Succesvoller als je in september geboren bent? Wat moet een mens nog meer geloven. Wel, uit een nieuw onderzoek van de University of Toronto, Northwestern University en the University of Florida, kun je uit de geboortemaand van je baby waarnemen of zij/hij een succesvolle toekomst tegemoet gaat. 

Beter ontwikkeld
Uit het School Starting Age and Cognitive Development-onderzoek, is bewezen dat kinderen die in september geboren zijn academisch beter scoren. Overal ter wereld en ook in Nederland is 1 september de officiële startdatum voor school. Dat betekent dat september baby’s vaak de oudste en de meest ontwikkelde kinderen van hun klas zijn. Tegenover kinderen die in augustus geboren zijn, die het jongst en minder gevormd zijn en daardoor wat meer moeite hebben om bij te benen in vergelijking met september baby’s. 

Rond de leeftijd van vijf jaar wordt dit pas echt waarneembaar is en ook later zien we in het onderzoek dat september kinderen meer kans hebben om te gaan verder studeren en minder kans hebben om in de jeugdgevangenis te belanden. Wat’n paar weken kan doen, he!

Lees ook: Als zij gelukkig is in de relatie, is hij dat ook

Bron: AOL | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook