Dit is dé nieuwe hotspot voor een roadtrip

En het is dichterbij dan je denkt.

Dit is dé nieuwe hotspot voor een roadtrip

Roadtrippen langs de westkust van Amerika, wie heeft dat niet hoog op zijn bucketlist staan. Maar als je iets minder diep in de buidel wilt tasten en het dichterbij huis wilt zoeken, hebben wij een super alternatief. Voor de prachtige uitzichten, beeldschone natuur en de vrije 'California vibes' hoef je namelijk niet meer de oceaan over. De Algarve is dé nieuwe plek voor een roadtrip. En de foto’s liegen er niet om…

Pittoreske dorpjes

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Langs de kustlijn van de Algarve vind je voor ieder wat wils: weidse stranden, kleine baaitjes en bijzondere rotsformaties. Albufeira en Faro zijn de grote, populairste steden van de Algarve, maar de vele pittoreske dorpjes en bijzondere plekken mag je zeker niet overslaan.

Instaproof

Een must-see is bijvoorbeeld Ponte da Piedade [foto 1]. Een landschap vol kliffen, grotten en rotsen, pal aan de Atlantische oceaan. Ook als je gek bent van surfen kom je in de Algarve aan je trekken. Sagres is hét walhalla voor alle surfliefhebbers, maar ook voor niet-surfers is dit dorpje met rijke historie een prima plek om te bivakkeren. En als laatste het pittoreske Silves: witgeschilderde huisjes, knusse straatjes en een prachtige binnenstad. Silves behoort tot de mooiste dorpen van de Algarve. Én is – ook niet onbelangrijk – nogal instaproof, check foto 2.

 

Beautiful house in Silves, Portugal #silves #flowers #summer #portugal

Een bericht gedeeld door Ellen kookt en bakt (@ellenkooktenbakt) op

Lees ook: Dít zijn de topbestemmingen voor gastronomisch tafelen

Bron: Glamour | Beeld: iStock