Dit zijn de beste fooddocu’s op Netflix

Sit back and enjoy!

Lees ook

Heb je ongeveer elke serie en film van de Netflix-poel bekeken, maar ben je ‘hongerig’ naar meer? Netflix heeft een arsenaal aan documentaires die je niet mag missen. Onze redactie houdt meer dan ooit van een gastronomisch hoogstandje, maar is ook zeker geïnteresseerd naar hoe het er backstage allemaal aan toe gaat bij de voedselproductie. Deze fooddocu’s mogen direct op je lijst.

1/ Chef’s Table
In deze documentaire tonen zes gerenommeerde chefs het reilen en zeilen in een keuken. Met pure precisie worden bordjes bereid die eruitzien als ware kunstwerken. En smaken dat ze doen!

 2/ What The Health
De geheimen van de voedingsmiddelenindustrie zijn nogal groot, zo blijkt uit de spraakmakende documentaire What The Health. Wat wordt er verzwegen?

 3/ Somm: Into the Bottle
In Somm: Into the Bottle zie je tot in detail hoe het productieproces van wijn in elkaar steekt: van druif tot goddelijke drank. 

4/ Cowspiracy
Een echte eye-opener is Cowspiracy. Er wordt geroepen dat wanneer je deze documentaire bekijkt, je geen vlees meer aanraakt. Best heftig, toch? Deze film laat de negatieve effecten van vleesconsumptie op het milieu zien. 

5/ Forks over Knives
Kunnen we welvaartziektes voorkomen? Jazeker, en deze docu wordt uitgelegd hoe! Door het ‘Westerse dieet’ af te zweren, zou jouw gezonde zelf weer om de hoek komen loeren. 

6/ For Grace
De bekende chef-kok Curtis Duffy streeft naar perfectie en wil het beste restaurant ter wereld openen. Daarvoor sneuvelt zijn huwelijk en verliest hij zijn twee dochters. 

Lees ook: Schotland verkozen tot “mooiste land ter wereld”

Bron: Esquire | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook