Plan deze 5 vakanties voordat je kinderen hebt

Pak je koffers en ga!

Lees ook

Als je de deur uitgaan met je kids op een doodgewone donderdag al een uitdaging vind, kunnen we je vertellen dat reizen met jonge peuters alleen voor de echte bikkels is. Het kan, als je wil en dan is het onvergetelijk!

Maar ben je (nog) niet van plan om een gezin te starten, geniet dan van deze tijd om waanzinnig avontuurlijke reizen te maken, zonder je druk te hoeven maken over je kids die een koekje van de straten van Mumbai willen eten, hun hand in een spinnenhol steken, of die afgrond toch eens van dichtbij willen bekijken. Wij vonden een paar trips die ideaal zijn om te maken voordat je aan jouw huisje-boompje-baby-fase begint. Of als je gewoon van reizen houdt, natuurlijk! 

Ijsland
Voor adrenaline-producerende activiteiten ben je wel op je plaats in IJsland. Ga snorkelen of duiken in de Silfra-kloof. Het zoete water is zo ontzettend helder dat je al het moois tussen de Noord-Amerikaanse en Europese continentale platen van dichtbij kunt beschouwen. Beklim de Thrihnukagigur-vulkaan, ontdek een ijsgrot in een gletsjer en kom daarna tot rust in een geothermaal bad of sauna. 

Route 66 
Reis met je vrienden of geliefde door de te gekke natuur die Amerika te bieden heeft. Vertrek in Los Angeles richting de Grand Canyon, langs de Colorado River en geniet van de terracotta natuurgezichten. Doe drive-in diners, maak kampeer pitstops, ga hiken (vergeet je waterflesje niet), en last but not least: boek voor deze trip een oldtimer Mustang. 

Tokio
Met zoveel verschillende merchandise van Hello Kitty zou je denken dat het een paradijs voor kinderen is. Toch zijn er een paar dingen waar je alleen als volwassenen van geniet. Sta om vijf uur op en ga naar de Tsukiji vismarkt. Tour door de Shinto heiligdommen of ga naar de Tokyo Whisky Library voor een afzakkertje. Leer Japans koken bij Chagohan Tokyo of ga naar een Kabuki theater. You’ll love it!

Napa Valley
Met zo’n 250 wijnboerderijen tussen Napa en Calistoga kan een volwassen uitje in het Californische Napa Valley heel leuk worden. Huur een chauffeur die jullie door alle wijnproeverijen loodst. De merlots en cabernets staan te wachten om ontdekt te worden. Wandel door de uitgestreken wijnvelden, geniet van de ondergaande zon en van elkaar.

Monte Carlo
Chic en glamoureus flaneren aan de Franse Rivièra, het kan. Waan je als een Bond girl in Monaco en bezoek casino’s, het paleis van de prins, en shop alsof je leven ervan afhangt in de Pavilions Monte Carlo. Of ga de Grand Corniche op en rijd langs de kust in een cabrio. Met een sjaaltje in je haar. Bien sur. 

Lees ook: reis met dit Amsterdamse merk naar de Noorse fjorden

Bron: Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook