Hier móet je heen in september

Start exploring!

Lees ook

Het is officieel, de nazomer is begonnen. Betekent dit dat de vakantieperiode voorbij is? Helemaal niet. Op deze plekken kun je ontzettend genieten van een indian summer

1/ Kroatië
Wil je de drukte vermijden? Dan is de maand september ideaal om er met je vrienden of familie op uit te trekken naar Kroatië. Het is er heerlijk en de warme temperaturen zijn nog steeds volop aanwezig. Huur een zeilboot en vaar over de Adriatische Zee op zoek naar de mooiste baaitjes. 

2/ San Sebastían, Spanje
Romantische Belle-Époque-gebouwen, het San Sebastián International Film Festival dat er plaatsvindt eind september, en drie mooie stranden, inclusief hoge golven. Cultuurliefhebbers en surfers zijn hier op de juiste plek. Geniet van haute cuisine in een restaurant met Michelin-ster of geniet van traditionele tapas in een pintxos bar. De smaak van Noord-Spaanse keuken proef je hier overal. 

3/ Vancouver, Canada
O, Canada. Menig natuurliefhebber draagt dit land hoog in het vaandel. Maar niet alleen de hoge bergen en de Stille Oceaan laten lokken ontdekkers van overal ter wereld naar het Noorden. Steden als Vancouver hebben een jonge vibe waar de start-up scene aan het boomen is. Vergelijk het met San Francisco; arty types zullen ongetwijfeld fan zijn. 

4/ Botswana, Afrika
Wil je op safari? Kies dan voor Botswana in plaats van  Kenia. Door het droge weer in de maand september zijn planten en hoge gewassen gaan liggen en zie je dus veel makkelijker wilde dieren die hun dorst lessen bij een kleine poel. The Big Five spotten was nog nooit zo makkelijk. 

5/ Ibiza, Spanje
Heb je het afgelopen zomer lekker rustig gehouden, maar kriebelt het toch en heb je wel zin in een dansje? Het legendarische Ibiza, ook wel White Isle genoemd, heeft zijn closing parties gepland en die mag je niet missen. Of doe compleet het tegenovergestelde en geniet van de mooie natuur in een yoga retreat op een organische boerderij. 

Lees ook: deze 8 waanzinnige plekken moet je bezoeken, nu het nog kan

Bron: Suitcase Mag | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook