Deze vrouwelijke ondernemers werden pas serieus genomen met fictieve mannelijke mede-oprichter

Wat is dit toch?

Lees ook

We moesten het drie keer lezen toen we dit nieuws zagen binnenkomen. Twee vrouwelijke ondernemers die pas serieus werden genomen nadat ze een fictieve mannelijke mede-oprichter hadden ingezet? Wat is dit nou weer?

Penelope Gazin en Kate Dwyer, oprichters van Witchsy, een marktplaats voor kunst, besloten een mannelijke mede-oprichter te noemen in zakelijke mails en opeens vlogen de deuren voor hen open. Gendervooroordelen en seksisme in de zakenwereld komen helaas meer voor dan je zou denken.

Seksistische toon
Nadat het duo herhaaldelijke berichten ontving die begonnen met “Okay, girls..” was het voor hen genoeg en besloten ze de fictieve Keith Mann in te schakelen. “Soms duurde het bij mij dagen om een reactie te krijgen. Keith kreeg niet alleen direct antwoord, hij kreeg ook de vraag of hij nog iets anders nodig had en of ze hem nog ergens bij konden helpen”, vertelde Dwyer aan Quartz. “Het was overduidelijk dat niemand ons serieus nam en dat iedereen dacht dat we gewoon idioten waren.” Maar wanneer dezelfde mensen een e-mail kregen van Mann zeiden ze: “Okay bro, ja, laten we brainstormen!'”

Stunt
Deze stunt om seksisme aan te kaarten heeft effect: niet alleen vrouwen maar ook mannen schrokken van de uitkomst. Aan Business Insider vertelt Dwyer: “Als mensen over Keith lezen, zijn ze vaak boos dat een fictief karakter serieuzer werd genomen dan wijzelf. We gebruiken het nu als een tool om te laten zien dat seksisme een issue is in de techwereld en op de werkvloer in het algemeen.”

Lees ook: Bekijk de ontzettend inspirerende video van deze TED-spreker

Bron: Business Insider | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook